Birkózó Eb - Nagy Bernadett és Szenttamási Róza negyeddöntős

Sport, 2024.02.14

A világversenyre két év után visszatért Nagy Bernadett (76 kg), valamint Szenttamási Róza (55 kg) is győzelemmel kezdett, és bejutott a negyeddöntőbe a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A női versenyek első napjának négy magyar indulója van, közülük Dollák Tamarának (59 kg) csak a negyeddöntőben kell először szőnyegre lépnie, Nagy, Szenttamási és Szabados Noémi viszont egy körrel korában bekapcsolódott a küzdelmekbe.

A legnagyobb érdeklődés talán a 2022-es budapesti Eb-n harmadik Nagy teljesítményét kíséri, mivel két évvel ezelőtti sikere után súlyos térdsérülést szenvedett, és váratlanul hosszú, több műtétet igénylő rehabilitáción esett át. A bemutatkozás szerdán nagyon jól sikerült, Nagy ugyanis könnyedén, szép akciókat bemutatva, technikai tussal verte a görög Ekaterini Pitsziavát.

Szenttamási Rózának azonban nagyon meg kellett küzdenie a győzelemért a spanyol Maria Baez Dilone ellen, aki már 6-0-ra is vezetett ellene, a magyar viszont nagyot küzdve ledolgozta hátrányát, 8-8-nál utolérte riválisát, s végül nagyobb értékű akcióval győzött.

Az már a sorsolásnál látszott, hogy Szabados Noéminek lesz a legnehezebb feladata, mivel a franciák 2021-es Eb-győztese, Koumba Larroque volt az ellenfele. A meccsnek egyértelműen a francia volt az esélyese, és ugyan a magyar 68 kilogrammos birkózó jó teljesítményt nyújtott, végül Larroque 3-0-ra győzött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!