Birkózó Eb - Orsós Sztálvira negyeddöntős, Bognár Erika kikapott

Sport, 2024.02.15

Magyar szempontból felemásan indult a csütörtöki versenynap a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon, melyen az 53 kilogrammos súlycsoportban szereplő Orsós Sztálvira győzelemmel mutatkozott be és bejutott a negyeddöntőbe, az 57 kilóban érdekelt Bognár Erika ugyanakkor elveszítette nyolcaddöntőjét.

Az Eb negyedik napjának délelőttjén két, a tavalyi kontinensviadalon egyformán ezüstérmes magyar volt érdekelt a román fővárosban, közülük elsőként az egy éve 55 kilóban második Bognár lépett szőnyegre az azeri Zhala Aliyeva ellen.

A mérkőzés ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott: Bognár, aki olimpiai súlycsoportra váltott, időről időre beugrott lábra, de akcióit nem tudta továbbvinni, Aliyeva pedig rendre blokkolta őt és erőből mögé került, vagy billentett. A 23 éves magyar birkózó a második lenti szituációnál visszabillentésből szerzett két pontot, de többre nem volt képes és végül simán, 9-2-re kikapott, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat.

A tavaly január óta magyar színekben versenyző Orsós Sztálvira esélyesként lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben, a meccse azonban ijesztően kezdődött az ukrán Lilija Malancsukkal szemben, mivel riválisa szinte azonnal lábra támadt, levitte őt és megpörgette (0-4). Az akció láthatóan meglepte az orosz származású, magyar felmenőkkel rendelkező Orsóst, aki a folytatásra összeszedte magát, nagyon koncentráltan, határozottan birkózott és szép akciókkal gyorsan ledolgozta hátrányát, sőt, még két perc sem telt el, amikor egy levitel, pörgetés kombinációval 6-5-re fordított.

A második menetet már végig uralta a harmincéves magyar, riválisának nem engedett akciót végrehajtani. Egy indítását követően pedig Malancsukot szabálytalan fogásért meg is intették (7-5), aztán a büntetéssel járó parterhelyzetet egy pörgetéssel kihasználta Orsós Sztálvira, így végül 9-5-ös győzelmet aratott.

Orsós az elődöntőért a francia Tatiana Debiennel mérkőzik majd meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!