Birkózó Eb - Takács István győzött, Kecskeméti Krisztián kikapott

Sport, 2023.04.21

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István magabiztos győzelemmel kezdett és bejutott a nyolcaddöntőbe, a 63 kg-ban érdekelt Kecskeméti Krisztián viszont kikapott és már csak a vigaszági folytatásban bízhat a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A hagyományosan legerősebb magyar fogásnem pénteki rajtjára némi élet költözött az első négy napon szinte üresen álló Zagreb Arenába, köszönhetően elsősorban a skandináv országokból érkezett kisebb szurkolói csoportoknak és a horvát kötöttfogásúakért kilátogató hazai nézőknek.

A napot magyar szempontból Kecskeméti kezdte, s nem is számított esélytelennek az olasz Eb-bronzérmes Jacopo Sandron elleni nyolcaddöntőben, ám a magyar teljesítményében ezúttal nem volt átütő erő.

A mérkőzés gyakorlatilag szinte végig eseménytelenül zajlott, az első menetben az olaszt büntették egy ponttal passzivitás miatt, a másodikban pedig Kecskemétit, ám a leküldésekből egyik fél sem tudott előnyt kovácsolni, képtelenek voltak akciót bemutatni, ahogy állásból sem bírtak egymással. Mindez azt jelentette, hogy később szerzett pontjával Sandron örülhetett a végén.

Kecskeméti Krisztián után azonnal az U23-as világ- és Európa-bajnok Takács Istvánt szólították szőnyegre, aki egyértelműen esélyesként kezdte meg a szerb Zarko Dickov elleni meccsét.

A találkozó első három perce meddő állóharccal telt, melyben a szerb volt némileg aktívabb, így Takácsnak kellett parterhelyzetbe mennie passzivitás miatt (0-1). Lentről a BHSE birkózója remekül védekezett és gyorsan fel tudott állni, így a szünetre csak minimális volt a hátránya.

A második menetben Takács István tempót váltott, a korábbinál lényegesen aktívabb volt, így sikerült leküldetnie riválisát (1-1), a parterből pedig hosszas előkészítés után kiemelte és a zónában eldobta Dickovot (3-1). A két pontos előny megnyugtató volt a szerb addigi produkcióját látva, ráadásul Dickov már másfél perccel a vége előtt elkészült az erejével, Takács pedig összességében magabiztos teljesítménnyel nyert és jutott a legjobb 16 közé.

A délelőtti programban még Lévai Zoltán (77 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg) lép szőnyegre, este pedig Orsós Sztálvira a női 53 kilogramm fináléjában szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!