Birkózó Eb - Torba és Lévai is vigaszágas

Sport, 2023.04.22

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Torba Erik és a 97 kilogrammban érdekelt Lévai Tamás is a vigaszágon folytathatja vasárnap a szereplését a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

Az Európa Játékokon ezüstérmes Torba két, a 82 kg-ban tavaly vb- és Eb-harmadik Lévai pedig egy győzelemmel a negyeddöntőig jutott a szombat délelőtti programban, ott viszont mindketten kikaptak.

Előbbit a bolgár Edmond Nazarjan, utóbbit pedig az örmény Artur Alekszanjan győzte le, majd késő délután mindketten megnyerték elődöntőjüket is, ezzel vigaszágra segítve legyőzöttjeiket.

Torba vasárnap az azeri Nihat Mammadlival, Lévai pedig a georgiai Roberti Kobliasvilivel csap majd össze a 15 órakor kezdődő vigaszágon, s amennyiben nyernek, a bronzéremért léphetnek szőnyegre.

A szombaton bemutatkozó másik három magyar közül Pohilec Ádám (67 kg) és Szilvássy Erik (82 kg) már korábban kiesett, s hozzájuk hasonlóan járt a 72 kg-ban címvédő Fritsch Róbert is, miután török legyőzője elbukta elődöntőjét.

A szombat esti döntős programban Takács István a 87 kilogramm döntőjében szerepel, Lévai Zoltán pedig bronzéremért mérkőzik a 77 kilósok között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!