Birkózó Eb - Váncza István ötödik lett

Sport, 2024.02.14

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Váncza István kikapott a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen végzett szerdán a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A 67 kilogrammban 2022-ben Eb-ezüstérmes magyar sportoló nem kezdte jól a kontinensviadalt, kedden első mérkőzésén kikapott, szerdán viszont a vigaszágon folytathatta szereplését, melyen javított és technikai tussal verte Daniel Cataragát.

A moldovai legyőzése után Váncza készülhetett az esti helyosztóra, melyben óriási csatát vívott az orosz Narek Oganyannal. Az összecsapás elején az FTC klasszisa irányított és másfél perc után passzivitásért ellenfelének le kellett hasalnia a szőnyegre (1-0), a parterhelyzetből azonban nem tudott akciót csinálni a magyar. Ezt követően állásból folytatták a felek, s a szakasz hajrájában Oganyan meg tudta lepni Vánczát, akit derékra támadással levitt, így 2-1-es előnnyel mehetett pihenni.

A második menetben a bírók még fél percet sem vártak és visszaintették a magyar kötöttfogású birkózót (1-3), aki kiválóan védekezett lentről. Vánczának ezek után két perce maradt, hogy ledolgozza hátrányát. Ehhez már egy kétpontos akció elég lett volna, de nem tudott elég nagy iramot diktálni és hiába tett meg mindent, nem sikerült megingatnia a nagyon stabilan védekező riválisát, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A kötöttfogásúak záróprogramjában még Szilvássy Erik lép szőnyegre, aki a 82 kilogrammosok között küzdhet meg a bronzéremért az ukrán Jaroszlav Filcsokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!