Birkózó-vb - Lévai Tamás magabiztos sikerrel nyolcaddöntős

Sport, 2023.09.22

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Tamás nyitómérkőzésén könnyed sikert aratott és bejutott a nyolcaddöntőbe a belgrádi birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A 82 kilóban korábban vb- és Eb-bronzérmes sportoló az év elején váltott két kategóriát, ami jól sikerült neki és édesapja, Lévai Zoltán elmondása szerint mostanra már erőben is kezdi utolérni a súlycsoport legjobbjait.

Ezt első belgrádi meccsén is megmutatta, melyet végig uralt a kínai Li Ji-ming ellen. Igaz, az első percben még csak nagyon óvatosan közelített ellenfeléhez, keresgélte a fogást és nem kezdeményezett, majd váratlanul megindult és hátára döntötte ellenfelét, szabálytalanság miatt azonban nem járt pont a mutatványért.

Másfél perc elteltével aztán passzivitás miatt őt küldték le parterhelyzetbe (0-1), ahonnan Li nem tudott vele mit kezdeni. Lévai állásból még a szünet előtt egy erőteljes megindulás után két pontért kirakta ellenfelét a szőnyegről (2-1), így előnnyel mehetett a félperces pihenőre.

A második három percben már végig egyértelműen érezhető volt a BHSE klasszisának fölénye. A 24 éves magyar birkózó állásból irányított, majd a kínai leküldését követően (3-1) felfordította ellenfelét (5-1), tetemes előnyét pedig a találkozó végéig megőrizte.

A nyolcaddöntőben a szerb Mihail Kajaia vár rá.

A pénteki programban még a tavalyi Eb-győztes Fritsch Róbert lép szőnyegre, aki az olimpia műsorán nem szereplő 72 kilós súlycsoport nyolcaddöntőjében kezd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!