Birkózó-vb - Ligeti Dániel ötödik, "szétbirkózik" a kvótáért

Sport, 2023.09.17

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel a bronzérmérkőzésen kikapott, így később "szét kell birkóznia" a kategória másik ötödikjével a párizsi kvótáért a belgrádi birkózó-világbajnokság vasárnap esti programjában.

A szombathelyiek ötszörös Európa-bajnoki dobogósa szombaton első két mérkőzését megnyerte, majd kikapott az iráni Amir Hoszein Zarétól, vasárnap a vigaszágon pedig hátrányból fordítva verte 7-3-ra a fehérorosz Dzjanisz Hramjankovot, így a helyosztón a törökök sztárjával, az olimpiai, háromszoros világ- és tízszeres Európa-bajnok Taha Akgüllel küzdhetett meg a párizsi indulást érő éremért.

A találkozó toronymagas esélyese a török volt, aki gyakorlatilag az első menetben eldöntötte az érem sorsát. Már néhány másodperc után kitolta riválisát (0-1), majd a harmadik percben levitte és megpörgette Ligetit (0-5). Ezek után a második menetben a Haladás klasszisa talán már a folytatásra gondolva kevés kockázatot vállalt, nem próbálta meglepni Akgült, akinek érezhetően megfelelt ez az eredmény, mely a végéig már nem is változott.

Ligeti Dánielnek gyorsan túl kell tennie magát a vereségen, mert kevesebb mint egy órán belül újra szőnyegre lép a hozzá hasonlóan ötödik, semleges színekben versenyző orosz Abdulla Kurbanovval. A tét pedig az olimpiai kvóta lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!