Birkózó-vb - Veréb István sima győzelemmel nyitott

Sport, 2017.08.25

Veréb István magabiztos győzelemmel mutatkozott be a párizsi birkózó-világbajnokságon, így bejutott a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjébe.

Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes magyar az igazán kiugró eredménnyel nem rendelkező ukrán Ljubomir Szagaljukkal kezdett az AccorHotels Arenában, s egyértelműen a továbbjutás volt az elvárás vele szemben, amit Veréb gond nélkül teljesített.

Az első másfél-két percben kis túlzással kötöttfogású meccset láthatott a csarnok többezres közönsége. Az összekapaszkodás, fogáskeresés időszaka után aztán az ukrán intését követően (1-0) Verébet is nagyobb aktivitásra kérte a bíró, ő pedig nem is habozott, lendületes lábra támadással megragadta Szagaljukot, s a szőnyeg szélén nagyot dobott rajta, amiért négy pontot kapott.

A meccs képe alapján a magyar birkózó szinte behozhatatlan előnyhöz jutott a szünetre, ráadásul a második szakasz elején a nagyobb sebességre váltó ukrán támadását megkontrázva, mögékerüléssel további két ponttal növelte előnyét. Ezek után Veréb már csak a biztonságra figyelt, s egyszer ugyan levitte őt Szagaljuk és intették is, de győzelméhez (7-3) egy pillanatig sem fért kétség.

A nyolc közé jutásért Veréb Istvánnak a lengyel Zbigniew Baranowski lesz az ellenfele.

A magyar csapatból korábban Molnár József a 61 kilósok selejtezőjében kikapott, Ligeti Dániel (125 kg) pedig a későbbiekben mutatkozik majd be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!