Bokrétaünnepet tartottak az épülő versenyuszodánál Kaposváron

Sport, 2018.09.19

Elérte a tervezett legmagasabb pontját az épülő versenyuszoda Kaposváron - az ehhez kapcsolódó bokrétaünnepre szerdán került sor a nettó 4,5 milliárd forintos beruházás helyszínén.

A 18 méter magas, részben megújuló energiával működő, mintegy kilencszáz néző befogadására alkalmas létesítmény a 2019 tavaszi átadásakor a dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája lesz, tízpályás, ötvenméteres medencéjében akár nemzetközi úszó-, szinkronúszó-versenyek, vízilabda-mérkőzések is rendezhetők.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az eseményen hangsúlyozta: a projekt a város néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, 2020-ig tartó, 187 milliárd forintos fejlesztési program részeként valósul meg. Az új uszoda a sportsikerek elérése mellett megteremti annak a lehetőségét is, hogy a kaposváriak többet mozogjanak, egészségesebbek legyenek - tette hozzá.

Az önkormányzat a beruházás szükségességét korábban azzal indokolta, hogy a szomszédos Virágfürdőt "kinőtte" a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!