Budapesti férfi tenisztorna - Búcsúzott a Borsos, Balázs páros

Sport, 2017.04.26

Borsos Gábor és Balázs Attila búcsúzott a párosok negyeddöntőjében, így az utolsó magyar is befejezte szereplését a 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású, budapesti salakpályás férfi tenisztornán.

A centerpálya szerdai zárómérkőzésén a szabadkártyás hazai duó a negyedik helyen kiemelt Brian Baker, Nikola Mektic amerikai, horvát kettőssel csapott össze. Az első szettet gyorsan hozta az ellenfél, aztán a folytatásra már változott a helyzet: egyrészt egyre sötétebb és hűvösebb lett a pályán, másrészt Borsosék sokkal felszabadultabban és bátrabban küzdöttek.

Borsos 5:4-nél a játszmáért adogatott, de az ellenfél visszabrékelt, aztán Balázs hárított saját szervájánál két meccslabdát. A második felvonást lezáró rövidítés viszont már egyoldalúan alakult, a magyarok 0-5-nél nyerték meg az első labdamenetet, és a hátrányukat már nem tudták ledolgozni.

A csütörtöki egyes nyolcaddöntőben bemutatkozik a torna első kiemeltje, a francia Lucas Pouille, továbbá a harmadikként rangsorolt olasz Fabio Fognini is. Mindkét játékos erőnyerő volt az első fordulóban.


Eredmények:

páros, negyeddöntő:
Baker, Mektic (amerikai, horvát, 4.)-Borsos, Balázs 6:2, 7:6 (7-2)


korábban:

egyes, nyolcaddöntő:
Verdasco (spanyol, 4.)-Fucsovics 7:6 (8-6), 6:3
Karlovic (horvát, 2.)-Dzumhur (bosnyák) 6:1, 3:6, 6:4
Djere (szerb)-Troicki (szerb, 7.) 7:5, 6:2
Bedene (brit)-Haase (holland) 6:4, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!