Cselgáncs-vb - Ungvári Attila különös győzelme

Sport, 2023.05.10

A 81 kilogrammos Ungvári Attila furcsa győzelemmel jutott be a nyolcaddöntőbe szerdán a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes magyar erőnyerőként a 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol az üzbég Muszo Szobirovval csapott össze. A 25 éves ellenfél szerényebb éremkollekcióval rendelkezett, eddigi legjobb eredménye két bronz volt a World Tour-sorozatban, ugyanakkor intő jel volt a Győri AC versenyzője számára, hogy a különmérlegük 1/1-re állt. Érdekes, hogy mindkétszer Taskentben találkoztak, 2019-ben Szobirov, idén márciusban pedig Ungvári bizonyult jobbnak, aki utána meg is nyerte a Grand Slam-viadalt.

A harmadik csatában másfél perc elteltével az üzbég egy külső horogdobással földre vitte a 34 éves magyar dzsúdóst, és vazaarival vezetett. A vége előtt 43 másodperccel Ungvári - akinél az edzői székben szövetségi kapitány bátyja, az olimpiai ezüstérmes Miklós ült - hasonló akciót mutatott be riválisán, csakhogy az ő vazaariját törölték. Szobirov egyre fáradtabban mozgott, két intést is kapott, ezzel együtt már mindenki elkönyvelte a továbbjutását, amikor két másodperccel a vége előtt a magyar utoljára nekirontott, ő pedig a dzsudogijánál fogva lehúzta Ungvárit. Az eredményjelzőn nulla másodperc állt, a zsűri hosszasan tanácskozott, majd a bíró jelezte, hogy Szobirov megkapja a harmadik figyelmeztetését is, azaz leléptették, így mégis Ungvári jutott tovább.

A szerdai nap másik magyarja, a 63 kilós Özbas Szofi később kezdi meg szereplését ugyancsak a 32 között, első ellenfele a spanyol Cristina Cabana Perez lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!