Cselgáncs-vb - Szabó Katinka is búcsúzott

Sport, 2017.08.29

Az 52 kilogrammos Szabó Katinka kikapott a nyolcaddöntőben kedden a budapesti cselgáncs-világbajnokságon, ezzel a magyarok számára véget ért a versenynap.

A Honvéd dzsúdósa a norvég Madeleine Rubinstein és a mexikói Luz Olvera után a japán Sisime Ajjal találkozott, s a meccs előtt kérdéses volt, hogy milyen állapotban lesz a kétszeres Ázsia-bajnok ellen, mivel előzőleg könyökét fájlalva hagyta el a küzdőteret. Az U23-as Eb-bronzérmes Szabó azonban szemlátomást harcra készen érkezett az egy fejjel alacsonyabb Sisime ellen, aki szűk három perc elteltével vazaarit kapott egy bokasöprésre. Fél perccel a vége előtt aztán befejeződött a küzdelem, mivel a japán leszorította hazai riválisát, aki nem tudott kiszabadulni az ölelésből.

"Nincs hiányérzetem, örülök, hogy két meccset nyertem" - kezdte értékelését az MTI-nek a 23 éves magyar dzsúdós. - "A japán ellen is mindent megtettem, de még sokat kell edzenem, hogy eljussak az ő szintjére."

Szabó kitért arra is, hogy a mexikói ellen összeszedett könyöksérülése nem súlyos, de valószínűleg azért fájni fog, amikor "kihűl" az ízület.

"Nagyon feldobott a hazai környezet, olyan szeretteim is itt voltak, akik nem tudnak külföldre elkísérni, főleg a nővéremet hallottam sokat" - tette hozzá mosolyogva.

A nap, egyúttal a kategória másik magyarja, Pupp Réka (52 kg) egy győzelem után a második fordulóban búcsúzott.

Szerdán magyar részről Ungvári Miklós (73 kg) és Karakas Hedvig (57) lép tatamira a Papp László Arénában.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!