Cselgáncs Eb - A bronzért küzd a férficsapat

Sport, 2017.04.23

A bronzéremért küzdhet magyar férfiválogatott a varsói cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.

A 16 csapatos mezőny csoportszakaszában a magyarok az első körben a házigazda lengyelekkel csaptak össze, és 3-2-re nyertek. A legalsó, 66 kilogrammos súlycsoportban Bartha Csaba kikapott, majd az egyéniben nem indult Szabó Frigyes egyenlített 73 kilóban, Csoknyai László 81 kilóban aratott sikerével már a magyarok voltak előnyben, Vér Gábor (90) viszont vereséget szenvedett. A sorsdöntő meccsen +90 kilóban Bor Barna ippongyőzelmet aratott, így a magyar együttes jutott a negyeddöntőbe.

A nyolc között jött a hideg zuhany: a válogatott 4-1-re kikapott az ukránoktól úgy, hogy csak Csoknyai jött le győztesen a tatamiról. Maradt tehát a vigaszág, amelynek első párharcában a magyar csapat meglepetésre 4-1-re verte Szerbiát. Bartha még intésekkel ugyan kikapott, ám a többiek győztek, Vér Gábor ráadásul a pénteken 90 kg-ban Európa-bajnok Aleksandar Kukoljt verte meg leszorítással.

A 16 órakor elrajtoló éremcsatákban a magyarok a franciákkal csapnak össze a bronzéremért a Torwar Arénában.

A tavalyi, kazanyi Eb csapatversenyében a férfiak helyezetlenül, a nők pedig - akik ezúttal nem indulnak - hetedikként zártak.

A férfi csapat legutóbb 2009-ben, Miskolcon állt Eb-dobogón, amikor megnyerte a válogatottak - akkor még az egyéni küzdelmektől külön rendezett - viadalát. Előzőleg a férfiak 2005-ben Debrecenben másodikok, 2001-ben Funchalban pedig harmadikok lettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!