Cselgáncs Eb - Joó a bronzért küzdhet, Szigetvári és Salánki hetedik

Sport, 2017.04.22

Joó Abigél a bronzéremért küzdhet a varsói cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján, míg Szigetvári Mercédesz és Salánki Evelin hetedikként zárta szereplését.

A kétszeres Európa-bajnok Joóra a négy között a 78 kilogramm egyik legjobbja, a kétszeres olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Audrey Tcheumeo várt, akitől három győzelem mellett eddig hatszor kikapott. A tizedik csata kulcsmozzanata 38 másodperc elteltével következett be, amikor a francia sztár eldobta a KSI versenyzőjét, ezért pedig vazaarit kapott. Joó ezt követően többször is a vállát fogta fájdalmas arccal, aztán megpróbálta ledolgozni hátrányát, de nem sikerült. A magyar dzsúdós a bronzmeccsen a szlovén Klara Apotekarral találkozik.

Súlycsoporttársa, Salánki Evelin a vigaszágon kikapott Apotekartól, akitől előzőleg négy meccsükből háromszor vereséget szenvedett. A két Grand Prix-éremnél tartó ellenfél első leszorítása még védhető volt, de a 25 másodperccel a vége előtt bemutatott karfeszítésére már nem volt ellenszere a tatabányai dzsúdósnak. Salánki hetedik lett, míg a szlovén Joóval küzd meg a harmadik helyért.

A második felnőtt Eb-jén szereplő, +78 kilós Szigetvári Mercédesz - aki korábban az olimpiai bajnok francia Emilie Andeolt búcsúztatta - a vigaszágon a bosnyák Larisa Cericcsel került szembe, aki másfél perc elteltével leszorítással győzött. A 18 éves bajai versenyző így ugyancsak hetedik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!