Csurgó: Extázis után csalódás - pontszerzés a nagy- váratlan vereség a “kis-Veszprém” ellen

Sport, 2021.02.14

Egy döntetlen és egy vereség a Telekom Veszprém és a Veszprémi KKFT ellen. Ha valaki azonban előzetesen tippelt volna, akkor biztosan azt mondta volna, hogy a Csurgó maximum tisztes helytállással, de vereséget szenved a Davis-csapattól, míg ikszel a jó és fiatal erőkből álló Éles Kézisuli legénysége ellen.

Tatai Péter Pedig pont fordítva történt. Tatai Péter, a csapat korábbi válogatott kapusa, a Pick Szeged egykori hálóőre szerint nagyon fáradtan érkeztek a KKFT elleni meccsre. Őket elmondása szerint nem elsősorban a koronavírus, hanem inkább a sérülések sújtják egész szezonban.

Tatai Péter szerint a csapat egyszerre jól összeállt is, meg nem is. Vannak fantasztikus periódusaik, meg olyanok is, amikor nem találják magukat. A csapategység azonban mások elmondása szerint is lényegesen jobb, mint az előző években. Ezért is tudnak meglepetéseket okozni, mint a szegedi győzelem vagy a Telekom elleni döntetlen. Február 7-én a Telekom Veszprém úgy játszott, ahogy a Csurgó múlt szerdán a Veszprémi KKFT elleni 27-19-es vereség alkalmával. Fáradtan érkeztek a meccsbe. Pedig Tatai elmondása szerint a Csurgó is régóta ezer sebből vérzik, ez pedig szerdára nagyon kiütközött. 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság: Magyarország-Franciaország esélyek és tippek a meccshez.

Ősszel a koronavírus járványt sikerült jól “kivédekezniük”, mindig csak 1-2 játékos esett ki egyszerre, és éppen ezért lehetséges volt az, hogy új játékosokkal, új taktikával, de pályára tudjanak lépni. A mostani vereség sem a betegség következménye. A sérülések azonban nem kerülték el a csapatot, talán a legérzékenyebb Mladen Krsmancic időszakos elvesztése volt. A csapattól 100 gól esett ki, ami Tatai szerint nehezen pótolható. Hanusz Egonnak kell(ett) Krsmancicot helyettesíteni, amit becsülettel meg is tesz, fantasztikus formában is van, de 60 percet kell végigjátszania, ami nehéz, és bárkit felőrölne.

Ha már szóba került Hanusz Egon válogatottbeli szereplése, személy szerint őt a nemzeti csapatba való behívása nem lepte meg, mert válogatott szintű játékosnak tartja. Az már nagyobb meglepetés volt számára, hogy kevesebb bizalmat kapott, talán jobban rotálhatta volna őt az edzői hármas Lékai Mátéval, de ez csak személyes véleménye. Hozzátette, amikor ő volt válogatott, az egy rutinos csapat volt, most a fiatalos lendület, a taktika, a technika, a dinamika dominál, és ezek egyvelege miatt jó a mostani nemzeti együttes.

Visszatérve a bajnokságra, a “kis-Veszprém” elleni mérkőzésbe ugyan fáradtan érkeztek, a sok sérült miatt, de ez semmit sem von le a veszprémiek érdemeiből, akik szenzációsan játszottak, és kihasználták ezt a lehetőséget és minden hibájukat. Sajnos az a probléma, ha az interjú pillanatában (csütörtökön) kellene kiállniuk egy mérkőzésre, talán cserét sem tudnának benevezni, maximum az ifistákat a mélyvízbe dobni, de ez most a csapatot nem segítené ki. Ráadásul a Veszprém után 3 másik idegenbeli meccs fog következni a bajnokságban (Eger, Tatabánya, Gyöngyös), ami meglátása szerint nem egy szerencsés helyzet. Ráadásul, mint mondta, akik visszatérnek a koronavírusból sok hét után, még messze nem 100%-os állapotban lévő játékosok. Persze Tatai tisztában van vele, hogy minden csapat hasonló nehézségekkel küzd.  

A Csurgó 13 meccs után a 4. helyen áll a bajnokságban, de van olyan csapat, amelyik 7 meccset játszott csak (ilyen a Tatabánya vagy a Balatonfüred a közvetlen riválisok közül). A Csurgó céljai nem változtak, és akkor sem változnának, ha csak 2 emberrel tudnának kiállni, mondta Tatai. Az út, ahogy eljutnak a céljaikhoz, nehezebb lesz. Szereztek plusz pontokat a két nagy ellen, de hullajtottak olyanokat, amiket nem szabadott volna. A bajnokság hektikus, a szezon nagyon furcsa lesz, hiszen nem lehet tudni, hogy a közvetlen riválisok közül kik azok, akik szintén fognak nem várt pontokat veszíteni. Most teljesen megjósolhatatlan a szezon Tatai véleménye szerint.

Cikk: Boros Tamás
Fotó: cskk.hu
(Webrádió)

Címkék

Tatai Péter Csurgói KK
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!