Csütörtökön dől el Ilic Zoran csapatának sorsa

Sport, 2024.05.26

Csütörtökre várható az a bírósági ítélet, amely eldönti, hogy a magyar férfi válogatott Ilic Zorant is foglalkoztató HSV Hamburg indulhat-e a német férfi kézilabda-bajnokság következő idényében.

Zoran Ilics A tabella kilencedik helyén álló hamburgiak anyagi és adminisztratív okok miatt nem kapták meg a licencet a szövetségtől, ezért bírósághoz fordultak. Első- és másodfokon a szövetségnek adtak igazat, és mint a jobbátlövő vasárnap az MTI-nek elmondta, csütörtökre várják a végleges, jogerős döntést.

"Ez mindenkinek nehéz szituáció, főleg így, hogy a szezon végén vagyunk, és nem tudni, mi lesz a csapattal. Csütörtökig én sem tudok többet, akkor derül ki minden" - magyarázta.

Hozzátette, ha nem kapják meg a licencet, minden játékos szabadon távozhat, de ha megkapják, mindenki marad Hamburgban.

"Szerintem az összes játékosnak van B terve. Nekem is vannak ajánlataim, de meg kell várnom, hogy mi lesz Hamburgban, mert élő szerződésem van. Ilyenkor az idény végén nehéz csapatot keresni, de nagyon bizakodó vagyok" - szögezte le.

Ilic hangsúlyozta, elsősorban azt reméli, hogy megkapják a licencet - mert nagyon jól érzi magát a klubnál, és sokat fejlődött -, de ha mégsem, akkor mindenkinek azt kívánja, hogy találjon jó csapatot magának ebben a nehéz helyzetben.

A Hamburgnak még két mérkőzése van hátra a mostani szezonból - jövő héten szerdán és vasárnap -, utána a jobbátlövő egy hét pihenőt tart, majd elkezdi az egyéni edzésprogramot.

"Június 24-én kezdjük a válogatott felkészülést, addig otthon leszek Szerbiában vagy Bécsben, mert a szüleim ott élnek, illetve a barátaimmal megyünk majd Horvátországba három-négy napra, de akkor is csinálom majd az edzőink által kiadott edzésprogramot" - nyilatkozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!