Csütörtöktől ismét Magyarországon rendezik a fiatal fogatlovak világbajnokságát

Sport, 2016.09.07

Csütörtöktől vasárnapig ismét Mezőhegyesen rendezik meg a fiatal fogatlovak világbajnokságát.

Ezúttal nyolc országból harminc öt-, hat- és hétéves ló, valamint 25 hajtó vesz részt a második alkalommal sorra kerülő eseményen, amelyen a hivatalos program szerdán az állatorvosi vizsgálattal kezdődött meg, s valamennyi négylábút egészségesnek találták.

Pap István Tibor, a házigazda Mezőhegyesi Állami Ménes igazgatója a megnyitón azt mondta, megtisztelő, hogy Magyarország és a 232 éves ménes az elindítója a fiatal fogatlovak megméretésének. Fugli Károly, a nemzetközi szövetség (FEI) elnökségi tagja, a fogathajtó szakág elnöke pedig örömmel fogadta, hogy Mezőhegyes a tavalyi sikerek nyomán másodszor is vállalkozott a fogatsport fejlődését szolgáló rangos esemény megrendezésére, amely kapocs a tenyésztés és a versenysport között.

A vb-n öt-, hat- és hétéves lovak mérik össze a tudásukat egyesfogatban, külön kategóriába sorolva. A bakon olyan kiváló hajtók ülnek majd, mint például az egyesfogathajtásban világbajnok lengyel Bartlomiej Kwiatek, vagy a 2013-ban a magyar csapat tagjaként kettesfogathajtásban világbajnok ifj. Nagy Tibor. Csütörtökön 9 órától a kvalifikációs díj- és akadályhajtással kezdődik a viadal.

Más szakágakban a fiatal lovak vb-je már régóta létezik és nagy a presztízse, ugyanakkor fogathajtásban másodszor írta ki a FEI. A fiatal lovak vb-jét a többi szakágban állandó helyszínen rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!