Davis Kupa - A magyarok a Kopaszi gáton fogadják az oroszokat

Sport, 2017.07.20

A Margitsziget helyett a Kopaszi gáton fogadja szeptember 15. és 17. között a magyar férfi teniszválogatott Oroszországot a Davis Kupa rájátszásában.

A párharcot eredetileg a Margitszigeti Atlétikai Centrumba tervezte a magyar szövetség (MTSZ), Richter Attila főtitkár szerint azonban a vizes világbajnokság elindulásával és a helyszínek kialakításának véglegesítésével látszott, hogy a vb után a helyreállítási munkálatok több időt vesznek igénybe, mint az várható volt.

"A főváros nem tudta garantálni az ütemtervet, így jelen helyzetben mi nem tudjuk garantálni a nemzetközi szövetség felé a mobil pálya megépítését és annak megfelelő minőségét" - mutatott rá Richter Attila, hozzátéve, hogy ezért jól megközelíthető, sok parkolóhellyel rendelkező és megfelelő színvonalú helyszín után néztek. Végül az utóbbi években megújult Kopaszi gátra esett a választásuk, amely már több sporteseménynek is otthont adott.

"Itt fogunk egy mobil pályát és egy 4000 férőhelyes stadiont felállítani" - idézi a szövetség honlapja Richter Attilát.

Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok februárban 3-1-re nyertek Pozsonyban a szlovákok ellen, ezzel jutottak be a világcsoport rájátszásába.

A magyar-orosz párharc győztese jövőre a világcsoportban játszhat, a vesztes pedig földrajzi zónája I-es csoportjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!