Divízió I/A jégkorong-vb - A szlovén sztár szinte biztosan nem jön

Sport, 2024.04.20

A szlovénok sztárja, Anze Kopitar szinte biztosan nem tud részt venni a jövő vasárnap kezdődő és magyarokat is felvonultató bolzanói divízió I/A-világbajnokságon, miután az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő klubjával, a Los Angeles Kingsszel érdekelt a rájátszásban.

A 36 éves, kétszeres Stanley Kupa-győztes (2012, 2014) csatár együttesével a playoff első körében az Edmonton Oilers ellen mérkőzik. A párharc magyar idő szerint kedd hajnalban kezdődik. Amennyiben a csata a lehető legrövidebb idő után eldőlne a kanadai klub javára, Kopitar leghamarabb május elsejére érhetne Bolzanóba, amikor már csak két forduló maradna hátra. Ha pedig ennél hosszabb lenne a sorozat és a Kings kiesne, akkor reménytelen, hogy Kopitar bekerüljön a szlovénok keretébe.

A kiválóság eleve nagyon kevés vb-t vállal a megerőltető NHL-es szezonok után, legutóbb a 2019-es tornán lépett jégre.

A magyarok sorrendben a japán, a dél-koreai, a román, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel mérkőznek. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe - a 2025-ös A csoportos vb-nek Stockholm és a dániai Herning ad otthont -, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!