Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott

Sport, 2024.04.10

Megkezdte közös felkészülését a férfi jégkorong-válogatott a bolzanói divízió I/A világbajnokságra, pénteken már felkészülési mérkőzést játszik Lengyelországban.

Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott A hazai szövetség múlt heti közlése szerint az első hétre három kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár kapott megívót, de a kerethez még nem tudott csatlakozni Erdély Csanád, aki klubcsapatával bejutott a dán bajnokság döntőjébe, valamint az Erste Liga fináléjában érdekelt Seregély Máté sem.

"Nagyon jó a hangulat, engem egyből befogadtak, mindenkivel el tudok beszélgetni. Nyilván mi hárman kapusok egy kisebb csapatot alkotunk a nagy csapaton belül" - nyilatkozott az MTI-nek a szerdai sajtónyilvános edzésen Farkas Roland, aki most először kapott meghívót vb-re készülő keretbe. Elmondása szerint új impulzusokat kap a válogatottnál, melynél sokkal gyorsabb a játék, ezt pedig még meg kell szoknia.

"Azért küzdök, hogy meccslehetőséget kapjak, ehhez jól kell teljesítenem az edzéseken és bizonyítanom kell, hogy nyugodtan be lehet küldeni a pályára engem is" - hangsúlyozta a hétvégi felkészülési mérkőzésekre utalva a Budapest Jégkorong Akadémia 22 éves játékosa, majd megjegyezte, hogy a válogatott keretben vannak olyanok, akik 3-4 hete nem voltak jégen. Szerinte mindenkinek dolgoznia kell még azért, hogy százszázalékos állapotba kerüljön és kellenek az edzőmérkőzések is, hogy mindenki visszaszokjon ehhez a munkához.

A válogatott csütörtökön már Krynicába utazik, ahol pénteken 18 órakor, szombaton pedig 15.45-kor kezd a házigazda lengyelek ellen.

"Kemény meccsre számítok, még nem játszottam ellenük, de úgy hallottam erős ellenfélnek számítanak és sokat lőnek, már alig várom a mérkőzést" - mondta Nilsson Henrik, a Hydro Fehérvár AV19 svéd-magyar hátvédje, majd hozzátette, bár sok fiatal van a csapatban és biztosan elkövetnek majd néhány hibát, ettől függetlenül "éhesek a sikerre".

"Nagyon izgatott vagyok, tavaly ugyan játszottam két meccset a válogatottal, de most sokkal jobb állapotban vagyok és arra koncentrálok, hogy jól menjen a játék és nyerjünk pár meccset Olaszországban. A célunk pedig ismét feljutni az elitbe" - hangsúlyozta az április 28-án rajtoló bolzanói divízió I/A vb-vel kapcsolatban a 32 esztendős sportoló.

Don MacAdam szövetségi kapitány korábban azt mondta, arra kell most koncentrálniuk, hogy az összetartáson az eddiginél hatékonyabbá váljon a csapat támadójátéka. Úgy véli, ha emellé a speciális egységek - emberelőnyös és emberhátrányos játék - is felnőnek a feladathoz, felkészülten várhatják a tornát. Szerinte a magyar egy divízió I/A-s válogatott és korábban már háromszor sikerült feljutnia, márpedig ha egy válogatott megjárta ezt a magasságot, nem lehet más a célja, mint oda visszakerülni.

A hétvégi felkészülési meccseket követően jövő kedden folytatódik a munka Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a magyarok az Alba Aréna hivatalos megnyitóján.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes ellen lép jégre a főpróbán.

A divízió I/A vb-n az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a román, az olasz, majd a szlovén csapattal játszik Don MacAdam együttese. Az elitbe az első kettő jut fel, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.
(MTI)

Galériánk

Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott Divízió I/A jégkorong-vb - Megkezdte a közös felkészülést a férfi jégkorong-válogatott
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!