Edzője szerint Kós Hubertben benne volt az eredmény

Sport, 2023.04.17

Nem lepte meg Magyarovits Zoltánt, Kós Hubert "magyarországi" edzőjét, hogy tanítványa a hétvégén az Egyesült Államokban olimpiai szintet és a világ idei legjobbját úszta 200 méter háton.

"Természetesen beszéltünk a verseny után, nagyon örülök, mert benne volt ez a jó eredmény, és mi a vegyes mellett a hátúszást sem engedtük el soha" - nyilatkozott hétfőn az MTI-nek a szakember.

Hozzátette, az Arizona State Egyetem színeiben tanuló és készülő versenyző azért "engedte" el ezen a viadalon fő számát, a 200 méter vegyest, mert abban, a tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon elért idejével szinte biztosított a helye a fukuokai vb-re utazó magyar válogatottban, 200 méter háton pedig így lehetősége nyílt a javításra.

A húszéves Kós a TYR Pro Swim Series elnevezésű viadal westmonti állomásán 1:55.95 perces idővel, a világ idei legjobbjával nyert és nem sokkal maradt el Bernek Péter 2017-es, 1:55.58-as országos csúcsától sem. A fiatal magyar úszó ráadásul az 1:57:64-es egyéni legjobbján közel két másodpercet javított. Kós ebben a számban döntős volt nyáron a római Európa-bajnokságon - ahol 200 méter vegyesen diadalmaskodott -, mostani idejével ott a második lett volna.

"Sokkal jobbak lettek a fordulói, javult a vízalatti munkája, erősödött a delfinezése, ráadásul kiválóan felépítette a versenyét" - magyarázta Magyarovits Zoltán a jelentős fejlődés okait.

A szakember elmondta, a világbajnokságon továbbra is egymást követi Kós három legerősebb száma, a 200 méter vegyes, a 200 méter hát és a 100 méter pillangó. Terveik szerint szombatra, a kaposvári országos bajnokság végére, a fukuokai csapatkijelölésre döntik el, melyekben indulna a japán világversenyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!