EURO-2024 - Gól nélküli holland-francia rangadó

Sport, 2024.06.21

Gól nélkül zárult Hollandia és Franciaország rangadója a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában, pénteken Lipcsében.

A két együttes a csoportelsőségért csapott össze, így viszont az az utolsó fordulóban fog eldőlni.



Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Hollandia-Franciaország 0-0
---------------------------
Lipcse, 38 531, v.: Anthony Taylor (angol)

sárga lap: Schouten (31.),



Hollandia:

----------
Verbruggen - Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké - Schouten (Veerman, 73.), Simons (Wijnaldum, 73.), Reijnders - Frimpong (Geertruida, 73.), Depay (Weghorst, 79.), Gakpo


Franciaország:

--------------
Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez - Tchouaméni, Kanté, Rabiot - Dembélé (Coman, 75.), Thuram (Giroud, 75.), Griezmann


A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciák, illetve a hollandok is a vártnál nehezebb győzelmet arattak az első körben. Előbbi egy öngóllal múlta felül Ausztriát, utóbbi pedig 2-1-re győzte le a lengyeleket.

A világranglista második és hetedik helyezettje találkozott egymással Lipcsében, ennek megfelelően rendkívül színvonalas, lendületes, nagy iramú volt a játék. Akkora ziccereket alakítottak - és hagytak - ki a csapatok, hogy az első félidő második felében a kisebb helyzetek során már fel sem hördült a közönség.

A kiegyenlített első játékrész után a másodikban a franciák birtokolták többet a labdát, a hollandok előtt a 69. percig szinte nem is adódtak lehetőségek. Akkor viszont Xavi Simons betalált, de Denzel Dumfries lesen állt és zavarta a kapust, ezért a találatot nem adták meg.

A franciáknál Kylian Mbappé az orrcsonttörése miatt a cseresorból nézte végig a torna első gól nélküli találkozóját.

A D csoport keddi zárófordulójában a hollandok az osztrákokkal, a franciák pedig a lengyelekkel csapnak össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!