Európai kézilabdakörkép - Korsós három gólja ellenére kikapott a Rapid Bucuresti

Sport, 2024.01.21

Korsós Dorina három gólt lőtt, csapata, a Rapid Bucuresti ennek ellenére 30-29-re kikapott vasárnap a dán Ikast HB vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

Az európai szövetség honlapja alapján Korsós hét kísérletből volt háromszor eredményes. A román együttes veresége kedvező az elmúlt idényben döntős Ferencváros számára, amely hatodik, még továbbjutást érő helyen áll a B csoportban, egy ponttal megelőzve a sorozatban negyedik BL-találkozóját elveszítő román csapatot, amelyhez két hét múlva látogat.

A német élvonalban Szabó Laura volt a mezőny legeredményesebb játékosa, ugyanis nyolc lövésből hat gólt szerzett a BSV Sachsen Zwickau együttesében, amely otthon 30-24-es vereséget szenvedett a VfL Oldenburgtól. Suba Sárának tíz védése volt az SV Union Halle-Neustadt színeiben, ám csapata otthon 31-30-ra kikapott a Buxtehuder SV-tól. A Zwickau a 11., a Halle-Neustadt a tizedik helyen áll a tabellán.

A norvég első osztályban Kajdon Blanka három lövésből kétszer talált be, ám a Molde HK Elite 30-25-re alulmaradt a Fredrikstad vendégeként és sorozatban tizedik tétmérkőzését veszítette el. A bajnoki tabellán jelenleg kilencedik a Molde.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!