Európai kézilabdaligák - Fazekas Gergő irányításával lengyel bajnok a Plock

Sport, 2024.05.26

Fazekas Gergő csapata, az Orlen Wisla Plock hétméterespárbajban megnyerte a lengyel kézilabda-bajnokság döntőjét az Industria Kielce ellen.

Fazekas Gergő A párharc egy héttel ezelőtti első mérkőzését hazai pályán 22-22-es döntetlen után hetesekkel nyerte a Plock, amely a vasárnapi második találkozón 20-20-at játszott Kielcében, a hétméterespárbajban pedig 8-7-re győzött.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott irányítója 12 lövésből hét gólt szerzett, ezzel - a kielcei Arkadiusz Morytóval holtversenyben - ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa. A rendes játékidő utolsó másodpercében Fazekas egyenlített, a hetespárbajban pedig két kísérlete volt, mindkettőből gól lett. A Veszprém és a Szeged korábbi kapusa, Mirko Alilovic a rendes játékidőben egy lövést sem védett, utána viszont három hetest is hárított.

A Plock vezetőedzője a spanyol Javier Sabaté, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém volt edzője. A Plock 2011 után lett ismét bajnok, összességében nyolcadik alkalommal, ráadásul idén a Lengyel Kupát is megnyerte, így 2008 után tudott ismét duplázni.

A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan két gólt szerzett az RK Vojvodina együttesében, amely 29-27-re győzött a Metaloplastika Sabac otthonában a szerb bajnokság döntőjének második mérkőzésén, ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot és megvédte címét. A Sabac csapatától ezen a meccsen búcsúzott Vladan Matics, a Szeged és a Tatabánya korábbi edzője, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, aki nyártól a Csurgó együttesét irányítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!