Európai kézilabdaligák - Palasics Kristóf remekelt a spanyol bajnokságban

Sport, 2024.03.23

A válogatott Palasics Kristóf negyven lövésből 17-et kivédett a CB Ciudad de Logrono kapujában, csapata otthon 28-25-re legyőzte az Atlético Valladolidot a spanyol férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

Kézilabdák A spanyol liga honlapja szerint Tóth Rajmondnak négy gólja volt a Frigoríficos del Morrazo együttesében, amely 26-22-re nyert a Blendio Sinfín otthonában. A Ciudad de Logrono a negyedik, a Frigoríficos del Morrazo - amelynek ez volt a második sikere - 14. helyen áll.

A német élvonalban az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbátlövője, Ilic Zoran hét kísérletből négy gólt lőtt a 11. helyezett HSV Hamburg színeiben, együttese 27-25-re nyert a HSG Wetzlar otthonában.

A szerb ligában a 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan öt góllal járult hozzá a címvédő és listavezető RK Vojvodina 36-17-es hazai győzelméhez az RK Jugovic ellen. Dörnyei Borisz háromszor volt eredményes a negyedik helyezett Dinamo Pancevóban, amely otthon 38-30-ra nyert az RK Ub ellen.

Lukács Péternek egy gólja és kilenc gólpassza volt az Elverum HB együttesében, amely 29-28-ra kikapott a Kolstad HB otthonában a norvég élvonal rangadóján, és továbbra is a tabella második helyén áll.

A svájci bajnokságban Faluvégi Rudolf csapata, a nyolcadik helyezett Wacker Thun újabb lépést tett a bennmaradás felé, mivel 30-30-as döntetlent játszott a BSV Bern otthonában. A magyar irányító háromból két gólt lőtt.

Korsós Dorina mind az öt lövését gólra válotta a Rapid Bucuresti csapatában, amely házigazdaként 33-32-re legyőzte az SCM Ramnicu Valceát a román női bajnokságban. Pál Tamara nyolc kísérletből ötször talált be, Papp Nikoletta gól nélkül zárt az SCM Gloria Buzauban, amely 28-26-ra kikapott az SCM Universitatea Craiova otthonában. A Rapid második, a Buzau hetedik a tabellán.

A német női bajnokságban a kupagyőztes TuS Metzingen 27-22-re kikapott a Buxtehuder SV otthonában. Kántor Kamilla 15 védéssel, Woth Viktória egy góllal zárt a vendégeknél. A BSV Sachsen Zwickau házigazdaként 32-25-re verte a Sport-Union Neckarsulmot, Szabó Laura hat, Lakatos Rita két találattal járult hozzá a sikerhez. A Metzingen a nyolcadik, a Zwickau a 11. helyen áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!