Európai röplabdaligák - Szűcs Kinga célja a négy közé jutás a Terville-lel

Sport, 2023.10.10

A röplabdázó Szűcs Kinga célja, hogy a bajnokságban és a kupában is elődöntőbe jusson francia klubjával, a Terville-Florange-zsal.

A magyar válogatott ütőjátékost szeptember végén szerződtette az élvonalbeli együttes, amely múlt hétvégén idegenbeli győzelemmel kezdte a Ligue 1-t. A 30 éves Szűcs 14 pontot szerzett a Marcq en Baroeul otthonban vívott szezonnyitón.

"Idegenben sikerült győzni, ez mindig nagy fegyvertény, ennél jobb kezdést nehezen lehet elképzelni. Én azért mindig kritikus vagyok magammal, az első szettben még kicsit visszafogottabbnak éreztem a játékomat, de utána szépen felvettem a ritmust és sikerült jól teljesíteni. Összeségében nagyszerű érzés volt végig a pályán lenni" - fogalmazott a magyar szövetség közösségi oldalán Szűcs, aki szerint a francia bajnokság színvonala nagyon jó, azt erős csapatok alkotják.

"Nagyon jól érzem magam, kiváló közösség alakult ki nálunk. Már az elején rendkívül szimpatikus volt mindenki részéről a fogadtatás, az edzőnk pedig jó és felkészült szakember, akitől lehet tanulni" - mondta az ütőjátékos, aki kedden (ma) a címvédő Le Cannet ellen hazai pályán is bemutatkozik klubjában.

Szűcs szerint a keretük erős, így minden esélyük megvan arra, hogy a liga legjobb csapataival is versenyben legyenek.

"Ebben az idényben stabilitást várok magamtól, szeretnék minden játékelemben kiegyensúlyozott maradni és mindig jobb lenni annál, mint amilyen előző nap voltam. Fizikálisan és mentálisan is erősnek érzem magam, csapatszinten pedig a legjobb négy közé kerülés a cél a bajnokságban és a kupában is" - tekintett előre a 20-szoros válogatott röplabdázó, aki az Újpest, az MTK és a Kaposvár érintésével, 2021-ben szerződött az olasz élvonalbeli Casalmaggioréhoz, a legutóbbi idényben pedig a lengyel Bydgoszcz-t, majd az olasz másodosztályú Marsalát erősítette.

A TFOC-nak az előző szezonban Kiss Gréta személyében szintén volt magyar játékosa, a csapat akkor a hatodik helyen zárta a bajnokságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!