TV műsor

Evezős ob - Szabó Márton és Bertus Kitti nyert egypárban

Sport, 2020.07.31

A férfiaknál Szabó Márton, míg a nőknél Bertus Kitti nyert egypárban az evezősök szegedi országos bajnokságán pénteken.

Az ob második napján a felnőtteknél öt A döntőt rendeztek, amelyből négy szerepel az olimpiai programban.

A nőknél egypárban nem született meglepetés, az a versenyző győzött, aki márciusban - ugyancsak a Maty-éren - a hazai válogatón is a legjobbnak bizonyult, és így ebben a versenyszámban biztos induló az idei, októberre halasztott poznani Európa-bajnokságon. Ennek megrendezését július végéig kellett volna megerősíteniük a szervezőknek, ám a döntést augusztus 15-ig tovább halasztották. Bertus a döntőben több mint hét másodperccel előzte meg klubtársát, Benda Orsolyát. A negyedik helyen szintén egy óbudai, Zsiros Janka végzett, aki az előző két versenyzőhöz hasonlóan Lőrincz Attila tanítványa.

A férfiaknál viszont a válogatón győztes, riói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest EE) a délelőtti előfutamban hiába evezte a legjobb időt, a döntőben csak az utolsó, hatodik helyen zárt. A fináléban négyen vívtak nagy csatát a győzelemért, közülük Szabó Márton két váci és egy győri riválisát megelőzve bizonyult a leggyorsabbnak. A második helyezett Bácskai Máté 16 századmásodperccel maradt el a győztestől.

Női kettesben az abszolút favorit egység, a válogatott Krémer Eszter, Sándor-Polivka Dóra duó magabiztosan tudta megvédeni címét, a döntőben a második helyezett több mint 36 másodperces hátránnyal ért célba mögöttük. Krémer és Sándor-Polivka csütörtökön az MTK négyesében is nyert az ob-n.

Férfi kettesben Juhász Adrián és Simon Béla megnyerte ugyan délelőtti előfutamát, de az időeredmények alapján "csak" az ötödik volt. Ennek ellenére a fináléban kétséget kizáróan értek elsőként célba a Pénzügyőr világbajnokai.

Szierer János szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a férfi és a női kettes magabiztos, számára is megnyugtató versenyt követően aratott győzelmet, miként Bertus Kitti újabb egyértelmű sikerét is pozitívumként tudja értékelni. Hozzátette: az viszont már negatívum számára, hogy női egypárban a fajsúlyosnak gondolt hazai kihívók közül Gadányi Zoltána és Preil Vivien sem jutott A döntőbe.

"A legnagyobb meglepetés a férfi egypárban Pétervári-Molnár szereplése, aki délelőtt nyert ugyan, de szoros csatában, a délutáni döntőben viszont meglepően lassan ment. Már a rajtból gyengén jött ki, ami tőle szokatlan, és később sem tudta hozni a saját és a mezőny tempóját. Edzőjével szakmailag alaposan ki kell értékelniük majd az itt történteket, mert aki komolyan gondol az olimpiai részvételre, márpedig ő így tekint az egypárra, annak a hazai porondon bármilyen körülmények között illene nyernie" - értékelt a szakember.

A nap utolsó felnőtt A döntőjében, férfi könnyűsúlyú négypárban a győri egység nyert, amely ugyanebben a felállásban az első napon könnyűsúlyú négyesben bizonyult a legjobbnak.


Eredmények (a győztesek):

férfiak:
egypár (11 induló/olimpiai szám): Szabó Márton (Tisza EE) 6:52.33 perc
kettes (10/o. sz.): Juhász Adrián, Simon Béla (Pénzügyőr SE) 6:38.92 p
férfi könnyűsúlyú négypár (6): Győri Atlétikai Club (Szigeti Roland, Szabó Bence, Forrai Dávid, Csorba Dániel) 6:10.46 p


nők:
egypár (11/o. sz.): Bertus Kitti (Külker EK Óbuda) 7:42.43 p
kettes (11/o. sz.): Sándor-Polivka Dóra, Krémer Eszter (MTK Budapest) 7:12.47 pa csütörtöki győztesek:

férfiak:
könnyűsúlyú négyes (4): Győri Atlétikai Club (Forrai Dávid, Szabó Bence, Szigeti Roland, Csorba Dániel) 6:27.96 p
kormányos négyes (10): Győri Atlétikai Club (Papp Gergely Márton, Forrai Dávid, Szabó Bence, Szigeti Roland, k: Kiss Bence) 6:30.21 p


nők:
négyes (8/o. sz.): MTK Budapest (Fiák Eszter, Lutter Liza, Krémer Eszter, Sándor-Polivka Dóra) 7:03.09 p
könnyűsúlyú négypár (5): Bajai Spartacus SC (Végh Nóra, Balogh Zsófia, Döbröntey Réka, Bartos Adél) 7:20.56 p
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!