Fedett pályás atlétikai vb - Bánhidi-Farkas Petra és Lesti Diána sem jutott döntőbe

Sport, 2024.03.03

Bánhidi-Farkas Petra és Lesti Diána sem jutott döntőbe, azaz a nyolc közé női távolugrásban a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 15 fős mezőnyből Lestit szólították először az Emirates Arénában, aki első próbálkozásánál belépett, majd 6,35 méterrel szállt be a versenybe. Ezen viszont már nem tudott javítani, utolsó nekifutásra 6,09 m-rel zárt, és a 11. helyen végzett.

"Lehet, hogy az eredményen nem látszik, de nagyon jó ugrásaim voltak a melegítésnél is. Új nekifutásom van, még rá kell éreznem arra, hogy pontosan hol van a deszka, de ha ez összeáll, akkor nagyon jó dolgok történhetnek majd szabad téren" - mondta az MTI-nek Lesti Diána.

A 25 éves Bánhidi-Farkas 6,30-at ugrott az első kísérleténél, s ezt nem tudta túlszárnyalni a folytatásban, mivel előbb 6,17, majd 6,20 méter következett. A BHSE sportolója így szintén búcsúzott, és 13. lett Glasgow-ban.

"A melegítés jól sikerült, de a nekifutás végén, a rágyorsuláson csúszott el a mai nap. Az egész fedett pályás szezonban ez volt az, ami igazán hiányzott, hogy tényleg oda merjem tenni a lábamat. Ezt nyilván ki kell majd javítani, és menni tovább" - hangsúlyozta Bánhidi-Farkas Petra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!