Fedett pályás atlétikai vb - Idei legjobb eredmények, döntő és pontszerző helyezés a cél - ELŐZETES

Sport, 2024.02.29

A magyar csapat tíz fővel utazik a péntektől vasárnapig Glasgowban sorra kerülő fedett pályás atlétikai világbajnokságra, amelyen az idei legjobb eredményekkel, döntős szerepléssel és egy pontszerző hellyel lenne elégedett a hazai szövetség (MASZ).

Idén már a fedett pályás szezonban is bíztató formát mutattak a magyar atléták, a két héttel ezelőtt rendezett 50. magyar bajnokságon négy országos és számos egyéni rekord született, többek között ezeknek az eredményeknek köszönhetően népesnek nevezhető küldöttség indulhat Skóciában. A magyarok legutóbb húsz évvel ezelőtt, a budapesti fedett pályás vb-n indultak több versenyzővel, akkor 17 atléta képviselte a piros-fehér-zöld színeket.

"Bízunk benne, hogy a világbajnokságon is lesznek előremutató teljesítmények. Elégedettek lennénk, ha sprintereink közül minél többen továbbjutnának az előfutamokból, középtávfutóink a szezon legjobb egyéni idejét produkálnák, távolugrónk a döntőbe kerülne, illetve a mezőnyben fiatalnak számító, de remek formában lévő Szűcs Szabina pontszerző helyen végezne" - mondta Scheidler Géza sportszakmai igazgató a hazai szövetség honlapjának. Korábban az MTI-nek azt is elárulta, hogy ötpróbában összesen egy hely volt kiadó a vb-re, így az idényben kétszer is korosztályos nemzeti csúcsot teljesítő, 22 éves Szűcs kijutása hatalmas előrelépés a pályafutását tekintve. Ugyanebben a számban a fedett pályán Európa-bajnoki bronzérmes Krizsán Xénia ugyan teljesítette a szintet, de nem indul Glasgowban.

A sportvezető korábban kiemelte, hogy női távolugrásban és gátfutásban a magyar mezőny nemzetközi szinten is megállja a helyét. Mindkét számban két-két magyar állhat rajthoz, 60 méteres gátfutásban az idén rendkívül jó formát mutató Kerekes Gréta, valamint az országos csúcstartó, 100 m gáton Eb-ezüstérmes Kozák Luca is szintidővel jutott ki, míg távolugrásban Bánhidi-Farkas Petra és Lesti Diána is meghívást kapott.

A hölgyeknél 800 méteren Kéri Bianka, a legrövidebb, 60 méteres távon Takács Boglárka bizonyíthat. Utóbbi a nyíregyházi ob-n 60 és 200 méteren is országos csúcsot döntött, a futama után pedig úgy érezte, hogy pár század maradt még a 7.20 másodperces új rekordban.

A férfiaknál a felnőtt mezőnybe tavaly berobbant és már olimpiai kvótával rendelkező, országos csúcstartó Molnár Attila 400 méteren mutathatja meg, mire képes, Vindics Balázs 800 m-en, míg Szeles Bálint 60 m gáton lesz érdekelt.

A 19. fedett pályás világbajnokságon több mint 130 ország 650 versenyzője indul, 13-13 női és férfi versenyszámban avatnak bajnokot.

A vb-t az M4 Sport közvetíti.


A magyar vb-keret:

------------------
Molnár Attila (400 m), Vindics Balázs (800 m), Szeles Bálint (60 m gát), Takács Boglárka (60 m), Kéri Bianka (800 m), Kerekes Gréta (60 m gát), Kozák Luca (60 m gát), Bánhidi-Farkas Petra (távolugrás), Lesti Diána (távolugrás), Szűcs Szabina (ötpróba)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!