Fedett pályás atlétikai vb - Kerekes Gréta: minél előrébb szeretnék végezni

Sport, 2024.02.27

Kerekes Gréta gátfutó szeretne minél előrébb végezni a Glasgow-ban jövő péntektől vasárnapig tartó fedett pályás atlétikai világbajnokságon, de már a párizsi olimpia is a szeme előtt lebeg.

A 31 éves atléta szerint nagyon jól sikerült az alapozás, ennek ellenére döcögősen indult a fedett pályás szezonja, a nyíregyházi országos bajnokságon azonban 7.96 másodperces idejével egyéni csúcsot ért el 60 méteres gátfutásban, ezt követően pedig a nemzetközi atlétikai szövetség ezüst kategóriás versenysorozatának berlini állomásán sem talált legyőzőre, így pozitív élményekkel készül a jövő pénteken rajtoló világbajnokságra.

"Nagyon jó emlékekkel fogok visszatérni Glasgow-ba, mivel 2019-ben a fedett pályás Európa-bajnokságon ötödik lettem. Izgatott vagyok és minél előrébb szeretnék végezni" - mondta az M1 aktuális csatornának Kerekes Gréta, akinek ugyanolyan fontossággal bír a glasgow-i vb, mint a szabadtéri Eb és az olimpia, ezért itt is 110 százalékot szeretne nyújtani.

"A világranglistán harcolok az olimpiai kijutásért, ezért minél rangosabb versenyeken kell részt vennem és ezeken minél jobban futni. Éppen ezért még az Eb előtt szeretném még jobban bebiztosítani a helyem az olimpiai résztvevők között" - hangsúlyozta a debreceni atléta, de azt is megjegyezte, hogy okosan kell megterveznie a versenynaptárát, mivel a sok verseny sérülésveszélyes is lehet, ráadásul már több mint 22 versenyző teljesítette a szintet az ötkarikás játékokra, így a jelenlegi 28. helyéről nehezen tud előrébb lépni a világranglistán.

Kerekes a vb-n szeretne még egy lapáttal rátenni 60 méter gátas teljesítményére, ezt követően pedig teljes mértékben a szabadtéri versenyekre és a 100 méteres gátfutásra koncentrál, valamint a 12.77 másodperces olimpiai szintidő teljesítése is a szeme előtt lebeg, bár arra rávilágított, hogy ezt az eredményt egyáltalán nem könnyű teljesíteni. A háromszoros szabadtéri és hétszeres fedett pályás magyar bajnok egyéni csúcsa 12.92 másodperc, de elmondása szerint sokat fejlődött a technikája és az edzőjével egyetértenek abban, hogy talán most állt össze neki az a mozgás, amellyel kiugró eredményt és egyéni rekordot dönthet szabadtéren is.

Kerekes szerint korábban szétszórt volt, de most úgy érzi, mentálisan megérett a gátfutásra, majd megjegyezte, őt motiválja Kozák Luca és az általa elért sikerek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!