Fedett pályás atlétikai vb - Kozák Luca döntős, Kerekes Gréta kiesett

Sport, 2024.03.03

Kozák Luca döntőbe jutott, míg Kerekes Gréta kiesett a 60 méteres női gátfutás elődöntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 27 éves országos csúcstartó Kozák idei legjobbjával, 7.98 mp-cel mutatkozott be Skóciában, ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

A debreceni atléta vasárnap három századot tudott faragni idei legjobbján, és 7.95 mp-ces idejével harmadikként haladt át a célvonalon, így az utolsó futamon múlt a fináléba kerülése, amelyben idővel ott lehet.

Kerekes Gréta ugyanebben a versenyszámban ötödik lett előfutamában, és 8.06 mp-cel, a hat legjobb idő egyikével jutott tovább az esti elődöntőbe.

A háromszoros szabadtéri és hétszeres fedett pályás magyar bajnok jól kapta el a rajtot, de az első két gátat felborította és ez kizökkentette a megszokott ritmusból, végül 8.12 mp-cel, a harmadik elődöntős futam hatodik helyén búcsúzott a glasgow-i vb-től.

"Egyáltalán nem találtam a pályának a ritmusát, mert ez egy nagyon gyors és fantasztikus pálya, és pont az beszéltük az edzőmmel, ha ebbe beletalálok, akkor nagyon nagyot futhatok, ha meg nem, akkor jön ez a szenvedés. Körülbelül a harmadik gát után kezdtem felvenni a ritmust, de hát ez benne van, nincs kifogás" - mondta az MTI-nek Kerekes Gréta. Hozzátette, hosszú volt a szezonja és nagyon sokat versenyzett, de éppen ezekből a bíztató eredményekből táplálkozik a szabadtéri szezonra. Kiemelte, az idei fő célja a párizsi olimpia, ezért innentől kezdve a 100 gátra koncentrál.

A 22.00 órakor kezdődő fináléban a három elődöntős futam első két-két helyezettje, valamint a további két legjobb idővel rendelkező futó folytatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!