Fedett pályás atlétikai vb - Molnár Attila futamgyőzelemmel elődöntős

Sport, 2024.03.01

Molnár Attila 400 méteren futamgyőzelemmel bejutott az elődöntőbe a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság nyitónapján.

A magyar versenyző, aki januárban 46.22 mp-cel 34 éves országos csúcsot döntött meg, 46.52 mp-cel nyerte a harmadik futamot. Az egyes pályáról rajtolt, másodikként kezdte az utolsó kört és jól hajrázva lett első.

"Nem volt jó meghozni azt a döntést, hogy 300 méternél hatalmas tempóváltásba kezdjek, mert nem tudom, ez mennyire látszott kívülről, de belülről ez úgy érződött, hogy megyünk, megyünk, de egyre lassabb a tempó, mégis menni kell, mert ha nem, akkor beragadok. Így nem ragadtam be, viszont nagyon elfáradtam és ma este lesz a második kör, ezért megpróbálok a lehető legtöbbet pihenni" - mondta az MTI-nek Molnár Attila, aki az ötödik leggyorsabb időt futotta délelőtt.

A Ferencváros 22 éves sprintere, aki olimpiai szinttel is rendelkezik, 22.10-kor az elődöntő első futamában áll rajthoz, amelyben az idénybeli eredményeket tekintve a második legjobb eredménnyel rendelkezik. A két elődöntőből az első három helyezett biztosíthatja helyét a szombat esti fináléban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!