Fedett pályás atlétikai vb - Vindics Balázs kiesett 800 méteren

Sport, 2024.03.01

Vindics Balázs harmadik lett férfi 800 méteren futamában, ezzel nem jutott elődöntőbe a Glasgowban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

Az Újpest 29 éves sportolója a harmadik futamban kapott helyet az egyes pályán. A rajt után hátul helyezkedett, majd a harmadik körben feljött a harmadik helyre, de a közvetlen továbbjutást jelentő első-második helyért nem volt igazán versenyben. Idei legjobbjával ért célba harmadikként, de 1:47.83 perccel nem jutott be az elődöntőbe, ahova az öt futam első két helyezettje, illetve a további két legjobb idővel rendelkező futó került.

"A szokásomhoz híven nem tudtam túl erősen kezdeni, próbáltam, de csak az utolsó előtti helyre sikerült beállni, utána szerencsém volt, hogy nem álltunk meg nagyon. A későbbiekben előre tudtam jönni egy kicsit, ami pozitív volt, összességében pedig örülök ennek az időnek" - mondta az MTI-nek Vindics Balázs, aki a nyári szezonnal kapcsolatban hozzátette, bízik abban, hogy kijut az Európa-bajnokságra, az olimpiához pedig nagyon jól kellene futnia a nyáron, hogy ott lehessen Párizsban.

Vindics Balázs a 19. helyen zárta a vb-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!