Férfi divízió I/A-vb - Az utolsó simításokat végzik a szervezők

Sport, 2024.04.27

A bolzanói szervezők gyakorlatilag készen állnak a vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokságra, ahol a elitbe jutás reményében lép pályára a magyar férfi jégkorong-válogatott.

Szombat délután - miután az összes résztvevő csapat túl volt az első jeges tréningen a Sparkasse Arénában, vagy ahogy a helyiek nevezik: Palaondában - minden a helyére került, és kora este még egy utánpótlás-mérkőzéssel tesztelték a csarnokot, az eredményjelzőt, és a televíziós közvetítést.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Bolzano hokilázban égne, a csarnok környékét is csak szombaton díszítettek fel a torna plakátjaival, de legalább sikerült mindennel időben elkészülni. Ugyanakkor a belvárosban este 6-kor megtartott ünnepélyes megnyitón valamennyi válogatottat bemutatták a közönségnek, az eseményre több magyar szurkoló is kilátogatott.

A szervezők a magyarokról szóló beharangozójukban annyit írtak: a válogatott tavaly úgy esett ki az élvonalból, hogy szétlövésben kikapott Ausztriától, de Don MacAdam szövetségi kapitány - aki korábban, a 2014/15-ös idényben egy félszezont volt az osztrák ligában érdekelt Bolzano vezetőedzője is - szándéka, hogy visszajuttassa a gárdát az elitbe. A keretben a fizikai játékot kedvelő és tehetséges hokisok is vannak, név szerint említve Galló Vilmost, aki Svédországból a finn Kookoohoz igazolt nemrég, Hári Jánost, a Fehérvár csapatkapitányát, valamint a 2003-as születésű Varga Balázst, aki a finn JYP erőssége.

A magyarok februárban Japánnal szemben elveszítették az olimpiai selejtezőmérkőzést - az más kérdés, hogy a fehéroroszok kizárása miatt mégis folytathatják a kvalifikációt. A csapat felkészülése határozottan pozitív előjeleket mutatott: a Lengyelország elleni két vereség után két siker született Norvégia és egy Olaszország ellen.

A magyar válogatott - ha igényt tart rá - legközelebb vasárnap reggel 8.15-től edzhet fél órát a versenypályán, majd pedig 16 órakor megkezdi vb-szereplését a japánok ellen. Kedden a Koreai Köztársasággal, szerdán Romániával, pénteken Olaszországgal, jövő szombaton pedig Szlovéniával találkozik. Bolzanóból az első két helyezett jut fel, és játszhat majd jövőre a Stockholmban, illetve a dániai Herningben rendezendő elitben, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!