Férfi divízió I/A-vb - Kiütéses olasz győzelem, a dél-koreaiak kiestek

Sport, 2024.05.04

A házigazda olasz jégkorong-válogatott 8-1-re legyőzte az ezzel kieső dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság utolsó, szombati játéknapján.

Huszonegy másodperc után már vezetett a vendéglátó, majd az ázsiai csapat videobíróval érvénytelenített találatig jutott, de innentől nem volt kérdés, ki nyer. Az első harmad után 4-0-ra vezettek az olaszok, majd egy végleges kiállítás miatti hosszú emberelőnyben, 2 perc 50 másodperc alatt újabb négy gólt ütöttek.

Az olasz sikerrel eldőlt, hogy a 17 erdélyi magyarral felálló román együttes nem juthat fel a 16-os elitbe - legutóbb 1977-ben járt ott -, míg a magyarok akkor kerülnek vissza az élvonalba, ha a zárómeccsen legyőzik a már biztos feljutó Szlovéniát.

A két csapat eddig tizenegy vb-mérkőzést vívott egymással és a magyarok mindig vereséget szenvedtek, ráadásul összesen csak 13 gólt ütöttek - ez 1,18-as átlag -, miközben 56-ot kaptak, ami 5,09-es átlag. Legutóbb két éve Ljubljanában - amikor végül mindkét gárda feljutott - "hozták az átlagot", 5-1-re nyertek a házigazda szlovénok. Igaz, eddig egyszer sem fordult elő, hogy Szlovénia úgy álljon fel a magyarok ellen, hogy számukra tét nélküli legyen az összecsapás.



Eredmények, 5. (utolsó) forduló:
Olaszország-Koreai Köztársaság 8-1 (4-0, 0-1, 4-0)

korábban:
Románia-Japán 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

később: Szlovénia-Magyarország 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!