Férfi divízió I/A-vb - Sofron István: szeretnék erőt adni a társaknak

Sport, 2024.05.03

Az eltiltásából visszatérő Sofron István, a magyar jégkorong-válogatott alapembere szeretne erőt adni társainak az olaszok elleni ma (péntek) esti és a szlovénok elleni szombati mérkőzésre a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon.

Az SC Csíkszereda csatára a Koreai Köztársaság elleni 6-2-re megnyert keddi találkozón kapott előbb végleges kiállítást, majd egy meccsre szóló eltiltást, így kihagyta a románok elleni szerdai, 2-1-es vereséget hozó összecsapást.

"Szörnyű volt kívülről nézni a meccset. Nagyon izgultam, és sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Botlottunk, mint mindegyik más csapat is, de ezen már kár bosszankodni" - mondta az MTI-nek a péntek délelőtti edzést követően.

Kiemelte, hogy az elmúlt napokban is tartott olyan beszédet az öltözőben, amilyenekkel korábban is sikerült feltüzelni a többieket.

"Azt látom, hogy pár srácnak ez erőt ad, ezért aztán így is próbálok segíteni" - tette hozzá.

Sofronnak elmondása szerint hatalmas pluszt jelent, hogy Bolzanóban lehet a családja, felesége és kislánya, és a magyar szurkolók is a csapat mellett állnak, szinte hazai pályát teremtenek.

"Közös erővel szeretnénk csodát tenni. Látjuk ezen a tornán, hogy mindenki mindenkit legyőzhet, és egy jó napot kifogva, kis szerencsével ez sikerülhet a hátralévő két meccsen is. Mondhatni, hogy nyugalom van a csapatnál, igyekszünk megmutatni a válogatott erejét" - mondta.

A csatár hangsúlyozta, az olasz és a szlovén válogatott is remek kapussal rendelkezik. Tapasztalata alapján neki akkor jobban megy a gólszerzés, ha ösztönből cselekszik, lő, és kevesebb ideje van eldönteni, hova szeretne célozni.

"Az biztos, hogy sokat kell próbálkoznunk, és zavarni kell őket, ne legyen egyszerű dolguk a védésnél" - jegyezte meg.

Az olaszok elleni 19.30-kor kezdődő mérkőzésen akár a magyar feljutás is eldőlhet. Ehhez szükség van a három pontra, a szlovénoknak le kell győzniük Japánt, míg a Koreai Köztársaság-Románia összecsapásnak hosszabbításban kell eldőlnie.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!