Férfi kézilabda BL - Máthé számára nagy élmény volt a négyes döntő

Sport, 2023.06.19

Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain válogatott jobbátlövője számára nagy élmény volt a szereplés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében.

Máthé Dominik "Nagyon nagy élmény volt, de két vereséggel zártuk az évet, ennek senki sem örül, hiszen nem azért mentünk oda, hogy negyedikek legyünk" - nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán Máthé.

A francia bajnok PSG a szombati elődöntőben a lengyel Kielcétől 25-24-re, a vasárnapi bronzmérkőzésen a Barcelonától 37-31-re kapott ki. A magyar játékos az első meccsen nem lépett pályára, a másodikon viszont négy gólt szerzett.

"Ezt a négyes döntőt az első meccsen veszítettük el. Nagyon közel álltunk a továbbjutáshoz, de sajnos semmi nem jött össze. Jó meccs volt, bár a második félidőben tíz percig nem dobtunk gólt" - magyarázta.

Hozzátette: sajnálja, hogy az elődöntőben nem kapott lehetőséget, mert poszttársa, Dainis Kristopans nagyon elfáradt. Mint mondta, a Barcelona ellen jó volt játszani, a csapattársai viszont vasárnap már nagyon fáradtak voltak.

"Nem játszottam rosszul, pláne ahhoz képest, hogy éreztem magamon a meccshiányt. A mérkőzés után alig kaptam levegőt" - mesélte Máthé, aki súlyos térdsérülése miatt tavaly februártól egy évig nem játszhatott. Hozzáfűzte, a most véget ért szezont pozitívnak értékeli, de reményei szerint a következő idényben több lehetőséget kap majd.

A következő öt hétre szabadságot kaptak, mint mondta, erre szüksége is van, még gondolni sem szeretne a kézilabdára, a felkészülést pedig július 24-én kezdik a párizsiak, akik tíz napig Japánban edzőtáboroznak.
(MTI)

Címkék

Máthé Dominik PSG Paris Saint Germain
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!