Férfi kézilabda BL - Tizennégy góllal nyert Portóban a Veszprém

Sport, 2024.02.15

A Veszprém 40-26-ra nyert a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.



Eredmény, csoportkör, 11. forduló, B csoport:
FC Porto (portugál)-Telekom Veszprém 26-40 (11-21)
---------------------------------------------------

lövések/gólok: 54/26, illetve 53/40

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2

kiállítások: 2, illetve 6 perc


A vendégcsapat keretéből Ignacio Biosca García, Nagy Benedek és Mikita Vajlupov hiányzott, a hazaiaknál Victor Iturriza, Daymaro Salina és Joao Furtado sem játszhatott.

Rodrigo Corrales bravúros védéseire alapozva a bakonyiak hét perc után már 8-1-re vezettek. A Porto előbb létszámfölényes támadójátékkal, majd nyitott védekezéssel próbálkozott, de a játék képe nem változott, a 23. percben már tíz találat volt a különbség. A hazaiaknak az első félidő hajrájában volt egy 3-0-s sorozatuk, ennek ellenére a szünetben is tízgólos hátrányban voltak.

A második felvonás elején pontosabban kézilabdázott a Porto, mint korábban, de ez az időszak nem tartott sokáig. A negyvenedik percben kilenc góllal vezetett a Veszprém, innen azonban egy újabb 8-1-es sorozatot produkált. Tíz percig nem lőttek gólt a portugálok, ezt kihasználva a vendégek a vártnál is nagyobb magabiztossággal és fölénnyel győztek.

Omar Jahja hat, Nedim Remili, Jehia el-Dera és Ludovic Fabregas öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 14, Mike Ulrich Jensen nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen mellett hetedszer győzött a Veszprém.

A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG-t fogadják. A hat sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel rendelkező Szeged jövő szerdán a szintén dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.


Korábban:
A csoport: OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB (norvég) 29-27 (15-13)

Az állás: 1. THW Kiel (német) 16 pont, 2. Aalborg HB (dán) 14, 3. Industria Kielce (lengyel) 13 (321-309), 4. Paris Saint-Germain (francia) 13 (333-325), 5. Szeged 13 (315-318), 6. PPD Zagreb (horvát) 10, 7. Kolstad HB 9, 8. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 0

Az első hat helyezett jut tovább a csoportkörből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!