Férfi kézilabda Eb - Ausztria először veszített

Sport, 2024.01.22

Az olimpiai címvédő Franciaország 33-28-ra nyert Ausztria ellen hétfőn az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportjában, így elődöntőbe jutott.

A torna meglepetéscsapata az egész első félidőben jól tartotta magát, sőt a szünet előtt egy 4-0-s sorozattal átvette a vezetést. A második felvonás elején megint elléptek a franciák, de újra egyenlített az osztrák válogatott. A folytatásban magabiztosabb volt és kevesebbet hibázott az olimpiai címvédő, ennek ellenére négygólosnál nagyobb különbség csak a legvégén alakult ki a csapatok között.

A Telekom Veszprém francia játékosai közül a beálló Ludovic Fabregas hét, a balszélső Hugo Descat négy, az irányító Kentin Mahé három, a szintén irányító Nedim Remili két alkalommal talált a hálóba a kölni összecsapáson.

Az osztrákok két győzelem és három döntetlen után először veszítettek a kontinenstornán. A franciák százszázalékosak és már biztosan az elődöntőt jelentő első két hely valamelyikén zárnak a középdöntőben.


Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport:
Franciaország-Ausztria 33-28 (15-16)

korábban: Izland-Horvátország 35-30 (16-18)

később: Németország-Magyarország 20.30 (+FOTÓ)


A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, melyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!