Férfi kézilabda Eb - Biztossá vált Izland továbbjutása a magyar csoportból

Sport, 2024.01.16

Szerbia 30-29-re kikapott Montenegrótól az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Münchenben, ezzel biztossá vált, hogy a magyar válogatott mellett Izland jut a középdöntőbe a C csoportból.

Férfi kézilabda Eb - Szerbia - Montenegró A szerbek továbbjutásához győzelem, majd a 20.30-kor kezdődő magyar-izlandi meccsen az északi szigetország csapatának veresége kellett volna.

A győztes gólt a Cegléd korábbi beállója, Nemanja Grbovic lőtte az utolsó másodpercben. A Veszprém szerb beállója, Dragan Pechmalbec két gólt szerzett.

A magyar együttes már két nappal ezelőtt biztosította továbbjutását a kölni középdöntő-csoportba.

A mannheimi B csoportban a horvátok hat találattal nyertek a románok ellen. A Szeged balszélsője, Marin Jelinic, valamint klubtársa, a jobbszélső Mario Sostaric egyaránt négyszer talált a hálóba. A horvátok és az A csoportból az olimpiai bajnok franciák biztos ellenfelei lesznek a magyaroknak Kölnben.


Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló: A csoport (Berlin): Észak-Macedónia - Svájc 29-27 (13-9)

később: Franciaország-Németország 20.30

B csoport (Mannheim): Horvátország-Románia 31-25 (16-12)

később: Spanyolország-Ausztria 20.30

C csoport (München): Montenegró-Szerbia 30-29 (15-14)

később: Magyarország-Izland 20.30 (+FOTÓ)


A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, és magával viszi a másik továbjutóval szembeni eredményét.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Szerbia - Montenegró Férfi kézilabda Eb - Szerbia - Montenegró Férfi kézilabda Eb - Szerbia - Montenegró
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!