Férfi kézilabda Eb - Döntetlent játszott Szerbia és Izland a magyar csoportban

Sport, 2024.01.12

Szerbia 27-27-es döntetlent játszott Izlanddal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjának első fordulójában, pénteken Münchenben.

Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Az északi szigetország csapata utoljára a második félidő első percében vezetett. Bár a szerbek egyszer sem voltak háromgólosnál nagyobb előnyben, a szünet után magabiztosabban játszottak, és 130 másodperccel a vége előtt még 27-24-re vezettek. Győzniük azért nem sikerült, mert az utolsó fél percben az izlandiak emberfogással védekeztek már a félpályánál, labdát szereztek, és - amikor már csak hét másodperc volt hátra - egyenlítettek, az utolsó szerb lövés pedig nem talált utat a kapuba.

A Veszprém izlandi balszélsője, Bjarki Már Elísson a mezőny legeredményesebb játékosaként hét gólt lőtt, és megválasztották a meccs legjobbjának. A túloldalon klubtársa, a beálló Dragan Pechmalbec lett a legeredményesebb öt találattal.


Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

B csoport (Mannheim):
Ausztria-Románia 31-24 (15-14)

később:
Spanyolország-Horvátország 20.30


C csoport (München):
Izland-Szerbia 27-27 (11-10)

később:
Magyarország-Montenegró 20.30 (+FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!