Férfi kézilabda Eb - Ligetvári szerint a visszarendeződéssel volt a legnagyobb gond

Sport, 2024.01.24

A balátlövő Ligetvári Patrik szerint a visszarendeződéssel volt a legnagyobb gondja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szerdán 35-32-re kikapott az olimpiai címvédő Franciaországtól az Európa-bajnokság kölni középdöntőjének utolsó fordulójában.

Férfi kézilabda Eb - Interjú Ligetvári Patrikkal "A felállt fal elleni védekezésünkkel nem volt gond, inkább az volt a baj, hogy nem tudtunk visszarendeződni, és nem tudtuk felállt fal elleni lövésekre kényszeríteni a franciákat" - nyilatkozta az MTI-nek a lefújás után a Veszprém játékosa.

Hozzátette, ebből adódóan nagyon sok gólt kaptak, főleg az első félidőben.

"Akkor majdnem el is ment a mérkőzés, de szerencsére vissza tudtunk kapaszkodni" - jegyezte meg.

Ligetvári arra utalt, hogy 4-1-es magyar vezetés után a franciák fordítottak és 15-10-re elhúztak, de a második félidő elején már 20-20 volt az állás.

Veresége ellenére a csapat továbbjutott csoportjából, ugyanis a harmadik helyen végzett és pénteken 15 órától Szlovéniával játszhat az ötödik helyért, ugyancsak Kölnben.

A veszprémi kézilabdázó megjegyezte, a torna előtt a hatodik helyet aláírta volna, de a történelmi győzelem lehetősége motiválja őket, hiszen a magyar válogatott Európa-bajnokságon még sosem végzett a hatodik pozíciónál előrébb.

"Mindent meg fogunk tenni, mert ez a csapat megérdemelné, de a visszarendeződésben fejlődnünk kell, mert már mindegyik csapat fáradt, és felállt fal ellen nehezebben lő gólokat. Jól ismeri egymást a két csapat, biztosan jó és kiélezett mérkőzés lesz" - magyarázta.

Az irányító Fazekas Gergő úgy fogalmazott ez már a hetedik mérkőzésük volt, és minden alkalommal vért izzadtak. Mindent kiadtak magukból ma is, ez ennyire volt elég, és el kell ismerni, hogy a jobb csapat győzött.

"Nagyon fáradt a csapat, de ahonnan lehet, elővesszük az energiákat, és mindent megteszünk az ötödik helyért. Mintha egy döntőt játszanánk, úgy fogjuk fel a következő meccset" - jelentette ki a lengyel Orlen Wisla Plock irányítója, aki mind a négy lövését gólra váltotta a franciák ellen.

Hangsúlyozta, a magyar válogatottban minden fiatal játékos azért jött, hogy segítsen a csapatnak, hozzátegyen a játékhoz, és megmutassa, hogy itt a helye, nem azért, hogy ebben a szép arénában kintről nézze a meccseket.

"Ez eddig hellyel-közzel sikerült, de sosem vagyunk teljesen elégedettek magunkkal" - tette hozzá.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Interjú Ligetvári Patrikkal Férfi kézilabda Eb - Interjú Ligetvári Patrikkal
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!