Férfi kézilabda Eb - Pechmalbec döntőként tekint a magyar-szerb meccsre

Sport, 2024.01.13

Dragan Pechmalbec, a Telekom Veszprém szerb beállója döntőként tekint válogatottja magyarok elleni csoportmérkőzésére az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Kézilabdák A szerbek pénteken az első fordulóban 27-27-es döntetlent játszottak Izlanddal, pedig 130 másodperccel a vége előtt még három góllal vezettek. A magyarok 26-24-re legyőzték Montenegrót. A magyar-szerb találkozó vasárnap 20.30-kor kezdődik Münchenben.

Pechmalbec szombaton úgy nyilatkozott, egy kicsit csalódottak, mert 55 percig jobban játszottak Izlandnál, de az utolsó két percben hibákat követtek el, ám most már csak a közeljövőre szabad összpontosítaniuk, nem a közelmúltra.

"Versenyben vagyunk, és holnap döntőt játszunk Magyarország ellen. Képesek vagyunk sokkal jobban játszani, mint tegnap" - szögezte le.

A Veszprém beállója hangsúlyozta, ismeri a magyar játékosok felét, ezért kevesebb felkészülésre van szüksége.

"Úgy fogunk játszani, mintha egy döntő lenne, mert a magyar válogatottnak szüksége van erre a két pontra a továbbjutáshoz, nekünk pedig a tegnapi döntetlen miatt azért, hogy életben maradjunk a tornán" - magyarázta.

Nem csak Pechmalbec számít jó ismerősnek: a szerbek jobbszélsője, Bogdan Radivojevic például négy idényt töltött Szegeden és kétszer lett bajnok, a balátlövő Uros Borzas pedig a NEKA-n nevelkedett, majd megfordult Tatabányán és Veszprémben is.

Radivojevic elmondta, hogy december óta készültek mindhárom csoportellenfelükre, már csak néhány részletet kell átbeszélniük a magyarokkal kapcsolatban.

"Nagyon kell minden játékosunktól a teljes összpontosítás, és úgy kell játszanunk, mint tegnap, akkor nem lesz semmi gondunk" - fűzte hozzá.

A szélső hangsúlyozta, a magyar válogatottnak nagyon sok jó játékosa van, akik közül jó néhánnyal játszott együtt, jó néhánnyal pedig ellenfélként találkozott. Saját csapatát úgy jellemezte, hogy bárkit legyőzhet, de bárkitől ki is kaphat, ha nem koncentrálnak maximálisan.

Antonio Gerona szövetségi kapitány elmondta, szombat délelőtt 11 órától már kizárólag a következő meccsre kell összpontosítaniuk, ezért nincs idejük áttekinteni az összes hibát, amit Izland ellen elkövettek.

"Egy pontot szereztünk, ez azt jelenti, hogy még minden a saját kezünkben van. Lehet, hogy ez egy elszalasztott lehetőség volt, de úgy gondolom, továbbra is azokra a jó dolgokra kell koncentrálnunk, amiket szinte az egész meccsen csináltunk" - nyilatkozta.

A spanyol edző rávilágított, hogy fizikálisan nagy játékosaik vannak védekezésben, de a magyarok még nagyobbak. Hozzátette, a három különböző irányító, Lékai Máté, Hanusz Egon és Fazekas Gergő képes egy pillanat alatt teljesen megváltoztatni a mérkőzés képét.

"Csodálatos csapatuk van olyan játékosokkal, akik képesek 11 méterről gólt lőni. Nem kilencről, 11 méterről!" - jegyezte meg Gerona.

A csoportok első két-két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!