Férfi kézilabda Eb - Tovább menetelnek az olimpiai bajnok franciák

Sport, 2024.01.20

Az olimpiai címvédő Franciaország szombaton 39-32-re legyőzte Izlandot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű kölni csoportjában.

Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland A Telekom Veszprém francia játékosai közül a beálló Ludovic Fabregas hat, az irányító Nedim Remili öt, a balszélső Hugo Descat két, az ugyancsak irányító Kentin Mahé egy alkalommal talált a hálóba. Válogatottjuk újabb sikerével megerősítette első helyét a csoport tabelláján.


Eredmény, középdöntő, 2. forduló, I. csoport: Franciaország-Izland 39-32 (17-14)

később: Magyarország-Horvátország 18.00 Németország-Ausztria 20.30


A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Izland
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!