Férfi kézilabda Eb - Vereség a franciáktól, az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott

Sport, 2024.01.24

A magyar férfi kézilabda-válogatott az ötödik helyért játszhat az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel szerdán 35-32-re kikapott az ötkarikás címvédő Franciaországtól a középdöntő utolsó fordulójában Kölnben.

Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok - akiknek a célkitűzése a legjobb tíz közé jutás volt - a középdöntős csoportjuk harmadik helyén végeztek, és pénteken 15.30-tól az ötödik helyért játszanak Szlovéniával. Győzelmük esetén megjavítják eddigi legjobb kontinensbajnoki eredményüket, az 1998-as hatodik helyezést.


Eredmény, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport:
Franciaország-Magyarország 35-32 (20-18)
----------------------------------------
Köln, v.: Lah, Sok (szlovénok)

lövések/gólok: 52/35, illetve 53/32

gólok hétméteresből: 1/0, illetve 5/3

kiállítások: 6, illetve 6 perc


Magyarország:

-------------
Bartucz - Bóka 1, Szita 1, Bánhidi 5, Lékai 3, Ancsin 4, Imre 3, cserék: Sipos, Rosta 5, Fazekas 4, Bodó 3, Andó, Ligetvári, Ilic 1, Hanusz 2


A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Krakovszki Zsolt és Krakovszki Bence maradt ki.

A csapat motiváltan és jól kezdte a mérkőzést, 4-1-re ellépett, hiszen matematikai esélye még volt az elődöntőbe jutásra. Az olimpiai bajnok szinte minden magyar hibát góllal büntetett, a 11. percben már vezetett. José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány a belső posztokon és a kapuban cserélt, majd időt kért, mert a franciák rendkívül hatékony védekezésükre alapozva lerohanásgólokat lőttek, és nyolc perc alatt 9-2-es sorozatot produkáltak.

Az első félidő végén megtalálták az összhangot védekezésben Sipos Adriánék, sokkal hatékonyabbá vált a játékuk, egy 4-0-s sorozattal felzárkóztak, így a szünetben 20-18-as hátrányban voltak.

Több mint 11 percig nem kapott gólt a válogatott, amely a második félidő elején egyenlített, ám ezután ismét jöttek a hibák - labdaeladások, kihagyott büntetők -, és Andó Arián védései ellenére 26-23-ra elléptek a franciák. Az olimpiai bajnok végig komolyan vette a meccset - nem úgy, mint az ugyancsak biztos elődöntős Dánia és Svédország csütörtökön -, és végül gond nélkül győztek három találattal.

Bartucz László egy, Andó Arián hét védéssel zárt. A túloldalon a Telekom Veszprém francia játékosai közül az irányító Nedim Remili hét, a beálló Ludovic Fabregas, a balszélső Hugo Descat és az irányító Kentin Mahé három-három gólt szerzett. Charles Bolzinger négy, Remi Desbonnet öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat negyvenedik egymás elleni mérkőzésén 18 magyar győzelem és három döntetlen mellett 19. alkalommal nyertek a franciák.

A magyar vereség egyben azt is jelenti, hogy a házigazda németek a csoport második helyén végeznek és a pénteki elődöntőben a világbajnok dánokkal találkoznak.

Korábban: Izland-Ausztria 26-24 (14-8)

később: Németország-Horvátország 20.30 (+FOTÓ)


A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jutott, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.


A további program (Köln):

péntek:

-------

az 5. helyért:
Magyarország-Szlovénia 15.30

elődöntő:
Svédország-Franciaország 17.45
Dánia-Németország 20.30

vasárnap:

----------
a 3. helyért 15.00
döntő 17.45
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Magyarország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!