Férfi kézilabda Eb - Vlado Solának fontos, hogy játékosai élvezzék a kézilabdát

Sport, 2024.01.11

Vlado Sola szövetségi kapitány számára rendkívül fontos, hogy a montenegrói férfi kézilabda-válogatott tagjai pénteken a magyar csapat elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen is élvezzék a játékot.

"Sokszor szerepeltem világversenyen játékosként, később edzőként. A tapasztalataim azt mondják, hogy a játékosaimnak felszabadultnak kell lenniük, ezért nem akarok nyomást gyakorolni rájuk. Csak azt akarom, hogy élvezzék a kézilabdát. Ha így lesz, akkor a legjobbjukat tudják nyújtani, szóval ez az én receptem" - mondta csütörtökön Sola, aki 2004 és 2006 között a bajnokságot kétszer, a Magyar Kupát egyszer nyerte meg a Fotex Veszprém kapusaként.

Hozzátette, szerinte a nézők számára nagyon érdekes mérkőzés lesz a pénteki, hiszen két jó csapat találkozik.

"A magyar válogatottat talán előkelőbb helyen rangsorolják, érzésem szerint minket némileg esélytelennek tartanak ebben a csoportban. Készen állunk arra, hogy péntek este megmutassuk tudásunk legjavát" - szögezte le a horvát edző.

Megjegyezte, lépésről lépésre akarnak haladni, és mindent megmutatni, amit a felkészülés során gyakoroltak.

"Elégedett leszek, ha mindent kiadunk magunkból, és felemelt fejjel jöhetünk le a pályáról. Mindent beleadunk, és meglátjuk, ez mire lesz elég" - nyilatkozta.

Milos Vujovic, a Gummersbach balszélsője 2015 és 2020 között a Tatabányát erősítette. Meglátása szerint az első meccsük nagyon kemény lesz, mert a magyar válogatott nagyszerű csapat. "Magyarországon rengeteg pénzt áldoznak a kézilabdára, és mindig, minden évben a maximumot próbálják nyújtani. Úgy látom, vannak jó és rossz időszakaik, vagyis nem mindig járnak a legjobb úton" - magyarázta.

Hozzáfűzte, reményei szerint péntek este lesz esélyük, hiszen jól felkészültek és szeretnének nyerni.

A montenegrói válogatott két évvel ezelőtt 11. lett az Európa-bajnokságon, tavaly pedig a 18. helyen végzett a világbajnokságon. Vujovic úgy fogalmazott, az előző kontinenstornán érte el a legnagyobb sikerét a nemzeti csapatuk. Hozzátette, ezúttal a középdöntőbe jutás a céljuk. Meglátása szerint a csoportellenfelek közül Izland nagyon jó csapat, de Magyarország és Szerbia ellen lesz esélyük.

A Magyarország-Montenegró találkozó pénteken 20.30-kor kezdődik Münchenben. A csoport első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!