Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Négygólos vereség a norvégoktól

Sport, 2024.03.16

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai selejtező tatabányai csoportjának második fordulójában, szombaton.

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország A magyarok - akik egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen - csak akkor szereznek kvótát, ha vasárnap legyőzik Portugáliát.


  • Eredmény, 2. forduló, 3. csoport:
Norvégia-Magyarország 29-25 (16-13)
------------------------------------
Tatabánya, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

lövések/gólok: 47/29, illetve 44/25

gólok hétméteresből: 5/2, illetve 5/3

kiállítások: 10, illetve 8 perc


Magyarország:

------------
Mikler - Bóka 3, Szita 1, Bánhidi 2, Sipos 1, Ancsin 2, Lékai 2, cserék: Imre 3, Fazekas 3, Ligetvári, Bartucz, Bodó 3, Ilic 2, Rosta 1, Rodríguez 1, Hanusz 1


A hazaiak keretéből ezúttal Krakovszki Zsolt és Szöllősi Szabolcs maradt ki. A csapat annak tudatában kezdte a találkozót, hogy győzelem esetén sem biztos még az olimpiai kvótája, de vereséggel is marad esélye vasárnap kiharcolni a kijutást.

Támadásban és védekezésben is remek teljesítménnyel kezdtek a skandinávok, ráadásul Torbjörn Bergerud bravúrosan védett. A telt ház előtt, remek hangulatban játszó magyarok hiába próbálkoztak sok mindennel, 7-3-as hátrányban a 11. percben Chema Rodríguez szövetségi kapitány időt kért és több poszton cserélt. A meccs negyedénél lezárult az a tendencia, hogy minden magyar találatra kettővel válaszolt az ellenfél. A hazaiak felvették a norvégok tempóját és a találkozó ritmusát, de mínusz háromnál megtorpant a felzárkózásuk, mert két büntetőt is elrontottak.

Rodríguez Álvarez Pedro becserélése után nyitott védekezéssel próbálkoztak a magyarok, majd az ellenfél is ehhez a taktikai elemhez nyúlt. Bartucz László bravúros védéseit a hibázó támadójátékosok nem tudták gólokkal kihasználni, és bár több mint hét percig nem kapott gólt a válogatott, a szünetben 16-13-os hátrányban volt.

Az első félidő utolsó hét percéhez képest meglepően nagy fölényben kezdte a második felvonást Norvégia, amely 5-1-es sorozatot produkált, és mint később kiderült, ezzel eldöntötte a meccset. Ekkor felrémlett a két együttes tavalyi, stockholmi világbajnoki mérkőzése, amelyet 16-13-as első félidő után nyolc góllal nyertek a skandinávok. A védekezésük ezúttal is szinte megoldhatatlan feladat elé állította a magyarokat, bár egy 4-0-s szériával sikerült felzárkózni 22-19-re.

A meccs háromnegyedénél az ellenfél legnagyobb sztárja, Sander Sagosen a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból. A hajrában azért küzdhettek a hazaiak, hogy ne kapjanak ki három gólnál többel, és így vasárnap a portugálok ellen a döntetlen is elég legyen számukra a kvótához, de nem jártak sikerrel, vagyis az utolsó meccset mindenképpen meg kell nyerniük.

Mikler Rolandnak nem volt védése, Bartucz László 12 védéssel zárt és megválasztották a mezőny legjobbjának. A túloldalon Tobias Gröndahl nyolc, Alexander Blonz hét találattal, Torbjörn Bergerud kilenc, Kristian Saveras három védéssel járult hozzá a sikerhez, amellyel csapatuk olimpiai kvótát szerzett.

A két csapat 33. egymás elleni mérkőzésén 18 magyar győzelem és két döntetlen mellett 13. alkalommal nyertek a norvégok.


korábban:
Portugália-Tunézia 37-29 (18-12)

csütörtökön játszották:
Magyarország-Tunézia 33-24 (17-10)
Norvégia-Portugália 32-29 (18-13)

vasárnap játsszák:
Tunézia-Norvégia 18.30
Magyarország-Portugália 21.00

Az állás: 1. Norvégia 4 pont, 2. Portugália 2 (66-61), 3. Magyarország 2 (58-53), 4. Tunézia 0

A csoport első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Norvégia-Magyarország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!