Férfi kosárlabda BL - Le Mans-ban szerezte meg első győzelmét a Falco

Sport, 2023.11.07

A Falco KC sima, 18 pontos győzelmet aratott kedden a francia Le Mans vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A szombathelyi együttes egy győzelemmel és két vereséggel áll a tabellán.


Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Le Mans Sarthe Basket (francia)-Falco KC Szombathely 63-81 (15-15, 15-16, 14-23, 19-27)
-----------------------------------------------------------------------
a Falco legjobb dobói: Perl, Pongó 17-17, Tiby 13, Jordano 12


A magyar bajnok a spanyol Unicaja Málagától elszenvedett hazai vereséggel kezdte szereplését a BL-ben, majd a görög Periszteri vendégeként is kikapott.

A keddi folytatásban az NB I-ben 5/1-es mérleggel második helyezett vasiak az ötvenszázalékos mutatóval álló Le Mans-hoz látogattak. Milos Konakov vezetőedző gondjait fokozhatta, hogy nem számíthatott csípősérüléssel küzdő válogatott játékosára, Benke Szilárdra.

A mérkőzés első félidejében kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, mindkét csapat sokat rontott, és különösen a második negyedben volt sok rossz dobás minkét oldalon. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, így a félidőben mindössze egy pont volt a különbség a Falco javára (31-30).

A hosszabb pihenő egyértelműen a magyar együttesnek tett jót. Perl Zoltánék a harmadik negyedben a korábbinál lényegesen pontosabban fejezték be támadásaikat és tíz pontra növelték előnyüket a negyedik szakaszra (54-44), amelynek elején néhány percen belül megduplázták a különbséget és eldöntötték a találkozót.

A Falco a következő fordulóban, november 21-én a görög Periszterit fogadja a BL csoportkörében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!