Férfi kosárlabda BL - Vereség Malagában, nem juthat már tovább a Falco

Sport, 2023.12.06

A Falco KC kikapott a spanyol Malaga vendégeként szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, így már nem juthat tovább a csoportjából a 16 közé.



Eredmény, 5. forduló, A csoport:
Malaga (spanyol) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 88-65 (22-14, 23-13, 17-14, 26-24)
--------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Perl 16, Tiby 11, Pongó 10


A magyar bajnok két hete 1/3-ra rontotta győzelmi mérlegét, mivel hazai pályán kikapott a görög Periszteritől. Az ötödik játéknapon még nehezebb feladat várt Milos Konakov vezetőedző tanítványaira, ugyanis a 3/1-gyel éllovas Malagához látogattak, amelytől októberben 87-78-ra kikaptak az Arena Savariában.

Az A csoportban sereghajtó vasiak már a nyitónegyedben tetemes hátrányba kerültek Andalúziában, a folytatásban pedig csakhamar 15 pontra nőtt a különbség. A magyar válogatott alapembere, Perl Zoltán kiemelkedett társai közül, de a nagyszünetben így is 45-27 volt az állás.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, az utolsó felvonás már 62-41-ről indult, s a Falco végül sima vereséget szenvedett. A magyar csapat legjobbja Perl lett 16 ponttal.

A mérlegüket 1/4-re rontó szombathelyiek a csoportkör december 19-én esedékes zárásán a Le Mans-t fogadják. A 3/2-vel álló franciákat már nem tudják megelőzni - mint ahogy a 4/1-nél tartó Malagát sem -, a Periszterit pedig legfeljebb csak utolérhetik 2/4-es mutatóval, de mivel az egymás elleni meccseket a görögök nyerték, a Falco már biztosan negyedik lesz, és nem juthat tovább.

A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé kerülnek, míg a másodikok és harmadikok januárban úgynevezett play-in tornát vívnak párokba rendezve, az egyik fél második sikeréig. A negyedikek számára véget ér a BL-szezon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!