Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Két légióssal jönnek az olaszok Szombathelyre

Sport, 2024.01.31

Két németországi légióssal jön az olasz férfi kosárlabda-válogatott Szombathelyre csaknem egy hónap múlva a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

A magyar szövetség honlapja szerint Gianmarco Pozzecco kapitány kihirdette keretét, melybe a hazai játékosok mellett az Alba Berlinből Gabriele Procida és Matteo Spagnolo került be.

A december elején kinevezett magyar szövetségi kapitány, Gasper Okorn többek között a Crvena zvezda klasszisára, Hanga Ádámra és Valerio Bodon-Vincentre is számít, aki októberben a Los Angeles Lakersnél készült.

A szlovén szakember tétmérkőzésen február 22-én mutatkozik be a magyar kispadon, amikor a nemzeti csapat Izlandon vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később a szombathelyi Schaeffler Arena Savariában fogadja az olasz együttest. A kvartett negyedik tagja Törökország. A négyesből az első három jut ki az Eb-re.

A 42. kontinenstornára 2025. augusztus 27. és szeptember 14. között kerül sor Rigában, Tamperében, Limasszolban és Katowicében. A kieséses szakasznak Lettország ad majd otthont.

Az olasz keret:

--------------
Giordano Bortolani (Milano), Guglielmo Caruso (Milano), Diego Flaccadori (Milano), Niccolo Mannion (Varese), Nicolo Melli (Milano), Alessandro Pajola (Bologna), John Petrucelli (Brescia), Achille Polonara (Bologna), Gabriele Procida (Alba Berlin, Németország), Giampaolo Ricci (Milano), Luca Severini (Tortona), Matteo Spagnolo (Alba Berlin, Németország), Marco Spissu (Venezia), Amedeo Tessitori (Venezia), Stefano Tonut (Milano)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!